Ε.Δ.: Αν κάνει το λάθος ο Ερντογάν η απάντηση θα είναι Καταστροφική!

0
812

Με εφαλτήριο το τουρκικό νησάκι Καρά Αντά οι Τούρκοι φέρονται να ετοιμάζουν κάποιου είδους νέα πρόκληση με σκοπό την επέκταση της ζώνης έρευνας και διάσωσης, προσπαθώντας ουσιαστικά να αμφισβητήσουν την ΑΟΖ των ελληνικών νησιών στην περιοχή.

Ο ακριβής τρόπος που θα το πράξουν δεν έχει ανακοινωθεί βέβαια, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα ετοιμάζεται τουρκικό σχέδιο επέκτασης των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια, σε μια προσπάθεια να ακυρωθεί η ΑΟΖ όχι μόνο του Καστελόριζου αλλά και της Ρόδου.

Το ότι ετοιμάζουν κάτι πολύ ύποπτο στο ΝΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα είναι πασιφανές εδώ και μεγάλο διάστημα, από το γεγονός των καθημερινών συνεχών πτήσεων τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, είτε τύπου Boeing E-7T (13-002) είτε μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων κοντά στην περιοχή του ΝΑ Αιγαίου.

Επίσης μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός στις 26/08/2020, κατά το οποίο επεδίωξαν οι τουρκικές αρχές την αμφισβήτηση της Ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης κατά την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της νήσου Χάλκης.

Η Άγκυρα πιθανόν, το τονίζουμε αυτό, να ετοιμάζεται να κλιμακώσει με αφορμή την δικαιοδοσία της περιοχής αυτή κοντά σε Καστελόριζο και Ρόδο σε μια προσπάθεια να φέρει την Αθήνα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Εκτιμάται ότι οι ελληνικές αρχές στην περιοχή έχουν τα μάτια και αυτιά τους ορθάνοικτα για να δράσουν άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά κατά οποιασδήποτε τουρκικής πρόκλησης.

Πιο συγκεκριμένα, η Άγκυρα παρά την επιθετική ρητορική της, λαμβάνει καθημερινά απαντήσεις στο πεδίο από τις ένοπλες δυνάμεις μας. Όπως αναφέρουν πηγές στο δελτίο του OPEN, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δεν αστειεύονται…δεν παίζουν παιχνίδια.

Το μήνυμα προς τον Ερντογάν είναι το εξής: «Εάν ο Ερντογάν κάνει το λάθος, η απάντηση θα είναι καταστροφική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here