Ζωή Γεωργαντά: «Κομισιόν και Eurostat θέλουν να μου κλείσουν το στόμα»

0
162

Στην καταγγελία, ότι η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουν να της κλείσουν το στόμα λόγω των όσων έχει πει για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, προχώρησε η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ.

Λίγες ημέρες μετά το «εσκεμμένο», όπως λέει, ατύχημα που είχε στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Δημοκρατία ότι είναι στόχος παρακολουθήσεων, κάτι που – κατά την ίδια – της είχε πει και ο Αντρίκος Παπανδρέου, ενώ απευθύνει δριμύ κατηγορώ κατά όσων με τη στάση τους συνεχίζουν να καλύπτουν το σκάνδαλο.

Πίσω από την υπόθεση «βλέπει» τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον πρώην γ.γ. του ΥΠΟΙΚ Η. Πλασκοβίτη, ενώ τεράστιες ευθύνες καταλογίζει στις κυβερνήσεις Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., «που υπέκυψαν στις βρομερές πιέσεις των θηρίων των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και της Φρανκφούρτης για να θαφτεί η υπόθεση του στυγερού αυτού εγκλήματος κατά της Ελλάδας».

Το μόνο που ενδιαφέρει τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών μας, εκτιμά η κυρία Γεωργαντά είναι «η εξουσία για την εξουσία και ασφαλώς τα λεφτά».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την πρόσφατη δικαστική καταδίκη του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου «μια σημαντική νίκη κατά του ψεύδους», προβλέποντας ότι θα υπάρξουν «αβάσταχτες πιέσεις και εκβιασμοί στην ελληνική κυβέρνηση, για να πιέσει με τη σειρά της την ελληνική Δικαιοσύνη». Η Ζωή Γεωργαντά σημειώνει: «Η βρόμικη αυτή υπόθεση τώρα ανοίγει».

Πιστεύετε ότι το ατύχημα που είχατε στην εθνική οδό πριν από λίγες μέρες ήταν εσκεμμένο;

«Ναι, πιστεύω ότι ήταν εσκεμμένο διότι, όταν μείωσα ταχύτητα για να εισέλθω σε ένα από τα parking της εθνικής οδού μετά τη Θήβα – εννοώ τις εσοχές που υπάρχουν στην εθνική οδό με το σύμβολο Ρ -, ένα πολυτελές τζιπ χρώματος μαύρου με ακολούθησε μειώνοντας ταχύτητα και με εμβόλισε εν κινήσει στην αρχή της εσοχής Ρ, σπρώχνοντάς με περίπου 10 μέτρα.

Το αυτοκίνητό μου σταμάτησε και εγώ εξ ενστίκτου βγήκα έξω εξαγριωμένη. Ομως, αυτός ή αυτή (το τζιπ είχε φιμέ τζάμια και δεν φαινόταν ο οδηγός) χωρίς να σταματήσει, κάνει απότομη στροφή και βγαίνει έξω από το πάρκινγκ ανάποδα, όχι από την έξοδο αλλά από την είσοδο, και με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαφανίζεται.
Εγώ εξέτασα το αυτοκίνητό μου για ζημιές στο πίσω μέρος, είχε βουλιάξει η λαμαρίνα, και μετά μπήκα μέσα και άρχισα να τρέχω όσο μπορούσα μήπως έπιανα τον αριθμό της πινακίδας του τζιπ. Οταν είδα και απόειδα ότι δεν θα τον έφτανα, ούτε καν φαινόταν μπροστά μου, σταμάτησα σε ένα άλλο πάρκινγκ, γιατί με καλούσε συνέχεια κάποιος στο τηλέφωνο και δεν μπορούσα να απαντήσω ενόσω έτρεχα»

Έχετε δεχθεί κατά το παρελθόν απειλές; Ποιοι πιστεύετε ότι θα ήθελαν να σας κλείσουν το στόμα;

«Έχω βρει πολύ συχνά το αυτοκίνητό μου ξεκλείδωτο, αν και το έχω κλειδώσει όταν βγαίνω. Επίσης, παρατηρώ συχνά κάποιον άνδρα συνήθως να με παρακολουθεί είτε όταν πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ είτε οπουδήποτε αλλού. Μάλιστα, ένα βράδυ που είχα μπει στο κατάστημα Δαναός στον Χολαργό, αυτός που με παρακολουθούσε μπήκε στο κατάστημα μαζί μου και περίμενε παρακολουθώντας με, χωρίς ο ίδιος να φαίνεται ότι ενδιαφερόταν για ψώνια, αλλά είχα την εντύπωση ότι ήθελε να καταλάβω ότι με παρακολουθεί.

Ήταν βράδυ και ώρα που τα μαγαζιά κλείνουν, και παρακάλεσα τις πωλήτριες να μην κλείσουν μέχρι να έλθει ο αδελφός μου να με συνοδεύσει. Ετσι και έγινε. Επίσης, παρακολουθούν το τηλέφωνό μου. Αυτό γίνεται ήδη από το 2010. Μου το είχε δηλώσει τότε και ο Αντρίκος Παπανδρέου και μου είπε να προσέχω.

Όμως συμβάν τόσο βίαιο όπως την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, που ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη δεν μου είχε ξανατύχει. Πιστεύω ότι αυτοί που θέλουν να μου κλείσουν το στόμα είναι η Eurostat, συγκεκριμένα ο κ. Ραντερμάχερ, γενικός διευθυντής της, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όταν η ψευδής διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και η τεράστια μετρημένη ζημιά που υπέστη το ελληνικό κράτος από αυτήν την εγκληματική ενέργεια κατά της χώρας μας έλθει στο δικαστικό ακροατήριο, θα ταραχτούν τα σύμπαντα με τα στοιχεία που υπάρχουν κατά της Eurostat και της Κομισιόν».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here