ΗΧΗΡΗ Απάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου στον Βασίλη Ξυπολυτά, Υπ. Δήμαρχο Κηφισιάς.

0
103

Ο «ΕΠΙΛΑΧΩΝ» ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΕΝΘΟΣ…ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Δημοσιεύουμε την Ηχηρή Απάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου στο Δελτίο Τύπου του Βασίλη Ξυπολυτά, Υποψηφίου Δημάρχου Κηφισιάς το οποίο δημοσιεύθηκε στις 06/03/23:

Γ. Θωμάκος: Παραλήρημα τοξικότητας από τον «επιλαχόντα»

Με δήλωση, που μόνο η απελπισία μπορεί να υπαγορεύσει, ο κ. Ξυπολυτάς διανοείται να με ρωτήσει, εάν δεν υφίσταται για εμένα Εθνικό Πένθος! Επιδίδεται σε παραλήρημα τοξικότητας, ενώ συστήνει «Σύνεση και Συστολή».

Ο Λόγος: Η Ειδική Συνεδρίαση της 01/03/2023 επί του αιτήματος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς για τα Σχολεία μας. Δηλαδή, για τα Παιδιά μας. Επίσης, η κατεπείγουσα και τεκμηριωμένη, με ειδική αιτιολογία, συζήτηση πέντε θεμάτων του Δήμου μας. Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν επτά Δημοτικές Παρατάξεις και ματαιώθηκε δύο φορές λόγω έλλειψης απαρτίας. Ήταν μεικτή, δηλαδή δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 1η Μαρτίου οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Κτήρια του Δήμου μας υψώθηκαν μεσίστιες και ταυτόχρονα εκδόθηκε ανακοίνωση οδύνης και συλλυπητηρίων για την απερίγραπτη τραγωδία στα Τέμπη.

Η συνεδρίαση για κατεπείγοντα θέματα δεν είναι εορταστική εκδήλωση. Δεν αντιβαίνει στο Πένθος. Κάθε Αρχή οφείλει το Καθήκον της. Πένθος και Καθήκον συμβαδίζουν.

Η αναβολή συζήτησης των θεμάτων μπορούσε να επιφέρει δυσμενέστατες συνέπειες στον Δήμο μας (μισθοδοσία προσωπικού, ματαίωση προσλήψεων, παύση μεγάλης εργολαβίας, επιστροφή χρημάτων σε πολίτη από παράνομη και άδικη κατάσχεση).

Επισυνάπτω την κατεπείγουσα πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με ημερομηνία 01/03/23. Ο κ. Ξυπολυτάς επίλεκτο στέλεχος (έως το 2019) της παλιάς Διοίκησης του Δήμου μας, έχει ξεχάσει τις διαδικασίες.

Μετά την κατάρρευση του συντομότερου ανεκδότου στον Δήμο μας ότι ο «επιλαχών» που ζητούσε και ζητά κομματικό χρίσμα εν έτει 2023, αποτελεί «ανεξάρτητη και υπερκομματική υποψηφιότητα» από σήμερα πουλάει και εργαλειοποιεί το Εθνικό Πένθος.

Γιώργος Θωμάκος
Δήμαρχος Κηφισιάς

Δελτίο Τύπου του Βασίλη Ξυπολυτά στις 06/03/23…το οποίο μας πουλάει ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ!…

Ακατανόητη η στάση του κ. Θωμάκου κατά τις ημέρες του Εθνικού Πένθους

Πέραν της όποιας δημόσιας αντιπαράθεσης, οι ώρες που διανύουμε απαιτούν σύνεση από όλους. Μετά το πέρας του εθνικού πένθους, αλλά και πολλών ακόμα βαριά στενάχωρων ημερών, σήμερα αισθάνομαι, ως χρέος μου, να επισημάνω την ακατανόητη στάση του κ. Θωμάκου κατά τις ημέρες του Εθνικού Πένθους.

Όταν ακόμα μετρούσαμε νεκρούς από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όταν μια ολόκληρη χώρα θρηνούσε τα παιδιά της, οφείλαμε να σεβαστούμε  τη μνήμη των θυμάτων και το πένθος των οικείων τους, να ρίξουμε τους τόνους της όποιας αντιπαράθεσης και να σωπάσουμε έστω για λίγο.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο ακατανόητη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Θωμάκου να παρακάμψει το εθνικό πένθος και να συγκαλέσει, προκλητικά, 3 απανωτά δημοτικά συμβούλια στις 1, 2 και 3 Μαρτίου (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή).

Ο κ. Θωμάκος, λειτούργησε σαν να μην συνέβη τίποτα. Δεν υφίσταται για τον ίδιο εθνικό πένθος; Δεν έλαβε υπόψη του, την άρνηση πολλών εκ των συνεργατών του, αλλά και την άρνηση της αντιπολίτευσης για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου;

Έκτακτοι λόγοι σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συνέτρεχαν, σύμφωνα με τη σχετική ημερήσια διάταξη. Αλλά ακόμη και αν αποδεχθούμε το έκτακτο, όλοι όσοι έχουμε συμμετάσχει σε Δημοτικά Συμβούλια γνωρίζουμε ότι μπορεί ο Δήμαρχος να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο -με 1 έκτακτο και μόνο θέμα- εξ αποστάσεως, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου μας.

Ο κ. Θωμάκος γιατί επέλεξε τον δρόμο της πρόκλησης; Γιατί δεν σεβάστηκε το εθνικό πένθος; Γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα της αναβολής των συνεδριάσεων όπως έπραξαν η Bουλή, το Περιφερειακό συμβούλιο και όμοροι δήμοι;

Αλήθεια τέτοιες αποφάσεις, είναι απόρροια ελλιπούς κατανόησης της πραγματικότητας; κακός προγραμματισμός; έλλειψη ενσυναίσθησης; έλλειψη κοινής λογικής; ή συνειδητή απόφαση για όξυνση των πολιτικών πραγμάτων της Κηφισιάς;

Κάθε πολίτης του Δήμου μας μπορεί να κρίνει.

Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς
Υπ. Δήμαρχος Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here