Η Άγκυρα ZHTA Aναγνώριση από τον ΟΗΕ του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους βάσει απόφασης του 2017 για τους Παλαιστίνιους!

0
223

Τι αναφέρει η «Milliyet»;

Η Άγκυρα θέλει ο ΟΗΕ να προχωρήσει σε αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους βάσει απόφασης του 2017 για τους Παλαιστίνιους.

Ε. Χατζηγεωργίου: Τριάντα επτά χρόνια ψευδοκράτος - ertnews.gr

Η Τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliyet» λίγα μόνο 24ωρα μετά την ψευδή είδηση για συμφωνία απευθείας αεροπορικών πτήσεων από τη Ρωσία στο ψευδοκράτος, επανήλθε με την «αποκάλυψη» ότι η Άγκυρα θα θέσει ενώπιον του ΟΗΕ ζήτημα αναγνώρισης των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου.

Όλα αυτά λίγο μετά την τουρκική επιστολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με την οποία η Τουρκία υποστηρίζει ότι:

«Τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υπό όρους, οι οποίοι έχουν παραβιαστεί, άρα τίθεται αυτόματα θέμα επαναφοράς στην προγενέστερο ιδιοκτησιακό καθεστώς»!

Τώρα θέλει να δημιουργήσει ζήτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Milliyet» θα γίνει επίκληση στο ψήφισμα του 2017 από τον ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ.

Παρά το ότι είχε υποστηριχθεί από 128 κράτη δεν υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω του βέτο των ΗΠΑ.

Το ψήφισμα αφορούσε στη λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό και είχε προκύψει μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τη κυβέρνηση Τραμπ. Μόνο 9 χώρες είχαν ταχθεί κατά του ψηφίσματος το οποίο είχαν προτείνει η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Υεμένη.

O Tούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε χθες πως η χώρα του «είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων ως εγγυήτρια χώρα».

Ο Τσαβούσογλου για ακόμα μία φορά επιτέθηκε στις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προς τη Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ανταμοιβή για τη στήριξη της Ουκρανίας και απομάκρυνση της Λευκωσίας από τη Ρωσία με την οποία διατηρούσε στενές σχέσεις.

Η Λευκωσία δεν σχολίασε επί της ουσίας το δημοσίευμα της «Milliyet» και περιορίστηκε να δηλώσει ότι λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα παρακολουθώντας στενά τη κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here