Η ΑΛΗΘΕΙΑ πίσω από την δίωξη κατά Τουλουπάκη.

0
482

Η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη-δημοκρατική-χώρα παγκοσμίως που διώκει ποινικά δικαστικό λειτουργό ο οποίος ελέγχει πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Είναι επίσης η πρώτη χώρα στην οποία ελεγχόμενος πολιτικός προανήγγειλε την δίωξη του ελεγκτή του και το πέτυχε πριν περάσει ούτε ένας μήνας.

Κι είναι βεβαίως η πρώτη χώρα όπου Κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι (ΚΙΝΑΛ) και media πανηγυρίζουν γιατί βάφτισαν «σκευωρία» ένα καραμπινάτο διεθνές σκάνδαλο-ένα σκάνδαλο για το οποίο πριν από 20 ημέρες η Novartis συμφώνησε να πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο 340 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 310 αφορούν τις business διαφθοράς που έκανε στην Ελλάδα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν τον ορισμό του θεσμικού παραλόγου, αποτελούν όμως κάτι πολύ χειρότερο:

Το προϊόν ενός συντονισμένου και μεθοδικού σχεδίου για να μπει η τελική ταφόπλακα στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis.

Το σχέδιο αυτό είχε ως τελικό βήμα την άσκηση της, προαναγγελθείσας, ποινικής δίωξης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που ήρθε να «κουμπώσει» με την πόρισμα παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Νομικά, αυτό σημαίνει ότι η Ελένη Τουλουπάκη διώκεται ως «συνεργός» και «εκτελεστικό όργανο» της «σκευωρίας» που, με βάση τα πορίσματα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, οργάνωσε ως «ηθικός αυτουργός» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον της, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή και μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου η δικογραφία για την Ελένη Τουλουπάκη θα ενσωματωθεί με εκείνη κατά Παπαγγελόπουλου – κοινώς, θα οδηγηθούν και οι δύο στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αρκούσε ένας εκβιαζόμενος εισαγγελέας ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί σε Κολομβία…διώκοντας εισαγγελέα την ώρα που διερευνά πολιτικούς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Όταν ο κατήγορος βουλευτής της Ν.Δ, Δημήτρης Μαρκόπουλος υμνούσε σε άρθρο του τη Novartis.

Με ένα πρωτοσέλιδο αφιερωμένο στο βουλευτή της ΝΔ και μέλος της Προκαταρκτικής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, κυκλοφορεί σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Υμνητής της Novartis ο κατήγορος βουλευτής της ΝΔ».

Στις λεπτομέρειες του δισέλιδου ρεπορτάζ, που υπογράφει η Άντα Ψαρρά, σημειώνεται ότι δικό του άρθρο περιέχεται μέσα στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας, που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική.

Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», «Business Stories» στις 16/6/2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την «Εφ. Συντακτών», την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis να βρει «θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου»!

Ειδικότερα, ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI.

Πρόκειται για πρωτόλειο κείμενο, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ. Μαρκόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here