Η Αλαζονεία βλάπτει…

0
436

Όλοι μιλάνε για την ανάγκη της συνεννόησης μπροστά στον αόρατο εχθρό και τις συνέπειες της κρίσης που προκαλεί. Πρέπει λοιπόν αυτό να φανεί και στην πράξη.

Πρώτος τομέας η υγεία, εξίσου όμως σημαντικός και η οικονομία, η οποία θα είναι ο μεγάλος ασθενής το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται να ακούει τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης, την οποία σχεδόν κατηγορεί για επιπολαιότητα ή… άγνοια.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι ακολουθεί συγκρατημένη πολιτική στα οικονομικά προσπαθώντας να κρατήσει (οικονομικές) δυνάμεις για την συνέχεια όταν θα φανεί και η διάρκεια της πανδημίας και το βάθος της κρίσης που δημιούργησε, με μπόλικη αλαζονεία δεν θέλει να ακούσει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του «Μένουμε Όρθιοι».

Όμως από τις αρχές Μαρτίου και πριν καν καταλάβουμε ότι έρχεται μεγάλη κρίση και πριν από τα περιοριστικά μέτρα έγιναν 42.000 απολύσεις. Ένδειξη ότι όσοι αντελήφθησαν τον κίνδυνο, έσπευσαν ή να απολύσουν ή να κλείσουν.

Να γιατί λοιπόν έχει σημασία να πέσει χρήμα εγκαίρως «για να μην σβήσουν οι μηχανές», γιατί μετά θα είναι δυσκολότερη η επανεκκίνηση. Να γιατί καμία πρόταση δεν πρέπει να πέφτει κάτω αυτή την ώρα.

Η κυβέρνηση άλλωστε αναγνωρίζει πια ότι υπάρχει πακέτο στήριξης (37 δις) για το οποίο πέρυσι μα έλεγε ότι δεν υπάρχει καν ο λογαριασμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here