Η απολαυστική κωμωδία «Δον Καμίλο» στο Δημαρχείο Κηφισιάς!

0
262

Την απολαυστική κωμωδία «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή παρουσιάζει η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης).

Πρόκειται για μια κλασική κωμωδία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κατράνη. Η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1950 στη Ρώμη.

Ο Δον Καμίλο είναι ένας καθολικός παπάς, ο οποίος βρίσκεται στη μέση μιας εκλογικής μάχης (για τις δημοτικές εκλογές), ανάμεσα στον υποψήφιο του χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος, τον οποίο αναγκάζεται να υποστηρίξει λόγω της θέσης του στην εκκλησία και στον παιδικό του φίλο Πεπόνε, ο οποίος είναι υποψήφιος του κομμουνιστικού κόμματος.

Τα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις εναλλάσσονται, που για πρώτη φορά Δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των εχθροτήτων και αντιπαλοτήτων, είναι να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο γιο του Πεπόνε και την ανιψιά του Δον Καμίλο. Και ότι δεν καταφέρνει να κάνει η πολιτική και κομματική αντιπαλότητα, το καταφέρνει ο έρωτας των δύο παιδιών.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1999 συγκρότησε Θεατρική Ομάδα, αποτελούμενη από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους.

Σκοπός είναι αφενός η δραστηριοποίηση του προσωπικού του Σώματος στον πολιτιστικό τομέα, αφετέρου η προσέγγιση και η επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα με «ευαίσθητες» κοινωνικές ομάδες, μέσα από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Το έτος 2007 η ομάδα εντάχθηκε στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την δραστηριοποίηση των δοκίμων Υπαστυνόμων καθώς και του μόνιμου προσωπικού, τη διερεύνηση και την ανακάλυψη του ψυχικού και πνευματικού τους κόσμου, του χαρακτήρα τους και τη συλλογική συναδελφική συνεργασία μεταξύ των μελών του θιάσου.

Άλλωστε η εμβάθυνση στη θεατρική παιδεία, δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε αυτή, να γνωρίσουν βαθύτερα το μεγαλείο του θεατρικού έργου διδασκόμενοι την αυτοσυγκράτηση, τη συνεργασία και το σεβασμό.

Η είσοδος της παράστασης είναι ελεύθερη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here