Η αυτοκριτική χωρίς ενδοιασμούς!!

0
185

Λέμε, ότι κατά καιρούς αξίζει να γράφονται τα όσα προς διόρθωση πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνονται γνωστά, με την ελπίδα ότι έτσι με μια καλοπροαίρετη κριτική να προβάλλονται τα κακώς η πλημμελώς κείμενα στο Δήμο μας, χωρίς βέβαια να παραβλέπονται και τα όσα καλά και εποικοδομητικά γίνονται κάθε τόσο και τα οποία κατά την άποψη μου δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν τυγχάνουν αρκετής δημοσιότητας ώστε να μπορούμε να τα μαθαίνουμε εγκαίρως αλλά και να τα χαιρόμαστε φυσικά.

Με την ίδια ζέση που βοηθήσαμε να αλλάξει – και όντως αλλάζει σιγά-σιγά -το Δημοτικό τοπίο – με την ίδια αυτή διάθεση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διατηρείται όσο το δυνατόν η ποιότητα ζωής και σωστής λειτουργίας που δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε.

Ο καθρέφτης παραμένει πάντα «Graffitiσμένος» στην άλλη άκρη της οδού Δρυάδων!

Εδώ όμως να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες οφείλουν να τις στηρίζουν οι Δημότες μας και ασφαλώς και οι κάτοικοι του Δήμου μας η πλειοψηφία όμως των οποίων, ουδέποτε βοήθησαν – κατά την γνώμη μου επαρκώς, – αρκούμενοι σε συνεχείς κρητικές, ανούσια κουτσομπολιά και σχόλια όσα θέλετε, έτσι για να περνάει η ώρα παριστάνοντας τους σωτήρες και συγχρόνως ρουφώντας τους φραπέδες της αδρανειάς τους.

Πάντως υπάρχουν ευτυχώς και δημότες που συμμετέχουν και μας διαβιβάζουν θετικά η αρνητικά τους σχόλια και έτσι πολύ μας βοηθούν στις προσπάθειες μας για μια καλλίτερη πόλη. Τους λίγους αυτούς, τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμπαράστασή τους.

Σκέφθηκα λοιπόν να ξεκινήσουμε με μια προσπάθεια μου στις 10 Δεκεμβρίου του 2014, να αντικατασταθεί ένας ετοιμόρροπος στύλος που……κάποτε έφερε τις δύο πινακίδες ονομασίας στη γωνία των δρόμων Κοκκιναρά και Δρυάδων.

Αυτό λοιπόν το «τρίο», από πολλών μηνών η πιθανώς και έτους,…… έπνεε τα λοίσθια προς μεγάλη απογοήτευση οδηγών και πεζών που Δρυάδων έψαχναν και Δρυάδων δεν εύρισκαν!

Στις 10 λοιπόν Δεκεμβρίου τηλεφώνησα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και ανέφερα το θέμα και μαζί μ' αυτό και την καταστροφή ενός καθρέφτη στην άλλη άκρη της Δρυάδων που κάποτε……έσωζε ζωές από τροχαία δυστυχήματα όσον καιρό η περιφερόμενη αλητεία στην πόλη μας δεν τον είχε ακόμη βάναυσα κακοποιήσει με τα γνωστά εγκληματικά Graffity.

Μου δήλωσαν τότε από την Τεχνική Υπηρεσία ότι θα……προωθήσουν το θέμα κ.λ.π.

Έτσι λοιπόν πέρασε ένας μήνας και είκοσι μέρες και στις 30 Ιανουαρίου του νέου μας πλέον έτους 2015, τηλεφώνησα και πάλι στην Τεχνική Υπηρεσία και εκείνοι και πάλι μου δήλωσαν ότι το θέμα θα το…..προωθούσαν κ.λ.π. (προώθηση Β').

Περίμενα λοιπόν και πάλι μέχρι την 11η Φεβρουαρίου 2015 και τηλεφώνησα για…..τρίτη φορά οπότε και μου επανέλαβαν την γνωστή πλέον απάντηση ότι το θέμα θα το προωθήσουν.

Για να σας πω την αλήθεια, αυτή τη φορά το πέρασα για καλαμπούρι και δεν το πίστεψα.

Και όμως το θαύμα έγινε! Δύο εβδομάδες περίπου μετά, δηλαδή περίπου κάτι πιο λίγο από τρεις μήνες όντως έγινε το θαύμα. Όχι όμως πλήρες. Όχι!

Η ολοκλήρωση όμως του θαύματος φαίνεται πως θα καθυστερήσει και πάλι και θα σας πω το γιατί:

1) Ο μεν καθρέφτης που λέγαμε, παραμένει πάντα «Graffitiσμένος» και κατά συνέπεια άχρηστος και στο έλεος της τύχης των μελλόντων τροχαίων δυστυχημάτων.

2) Η δε πινακίδα ονομασίας της Κοκκιναρά είχε την καλή τύχη να γραφτεί σωστά και να τοποθετηθεί στη θέση της αλλά η πινακίδα της Δρυάδων δυστυχώς…..ατύχησε!

Μπήκε και αυτή ολοκαίνουργια στη θέση της αλλά και με……καινούργια ορθογραφία και τώρα περήφανη φαντάζει και αυτή με τη νέα της γραφή ως: ΟΔΟΣ ΔΡΕΙΑΔΩΝ !! 

«Σοιγχαρειτύρια λιπon»!!

Έτσι θα προχωρήσουμε;   

{jcomments on} 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here