Η Αχαριστία στο μεγαλείο της!

0
1158

Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν βλάπτει….

Η Τοπική Κοινωνία ΠΡΕΠΕΙ να Ενθαρρύνει και να Ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές  που καταβάλλουν, για την απομάκρυνση των πεσμένων δένδρων (πάνω από 700) και κλαδιών που υπάρχουν στο σύνολο του Δήμου…..αντί να τους Κατακρίνει γιατί καθυστερούν!!

Από τη Πέμπτη 18/02/2021, οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, του Πρασίνου, του Τμήματος Ογκωδών, του Τεχνικού Συνεργείου και άλλων υπηρεσιών του Δήμου,  εργάζονται  ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο, σε πολλαπλές βάρδιες.

Τους συντονίζουν, απρόσκοπτα, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας κ. Ζέτη Κασιμάτη και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Ανακύκλωσης-Εθελοντισμού κ. Γιώργος Σκορδίλης.  

Οι υπάλληλοι των Τμημάτων Πρασίνου και Ογκωδών του Δήμου φροντίζουν ακατάπαυστα  να απελευθερώνουν τους δρόμους (με προτεραιότητα στους κεντρικούς) και τα πεζοδρόμια από τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων που είχαν σπάσει.

Οι επόπτες του Δήμου πραγματοποιούν συνεχώς αυτοψίες στα σημεία και αποστέλλουν τα ανάλογα μηχανήματα. Υπάρχουν σημεία τα οποία χρειάζονται γερανοφόρα οχήματα και σημεία που απελευθερώνονται με επίγεια μέσα.

Οι επίγειες δυνάμεις του Δήμου Κηφισιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους ιδιώτες που προσέλαβε εκτάκτως ο Δήμος Κηφισιάς τη προηγούμενη εβδομάδα, επιχειρούν ισότιμα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη, με 10 φορτωτές JCB, 3 Bobcat και 15 φορτηγά.

Τα συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα από την Πέμπτη 18/02/21 και τα Σαββατοκύριακα, συλλέγοντας πάνω από 100 φορτηγά κάθε ημέρα, με κορμούς δέντρων και κλαδιών. Οι επεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες λόγω του τεράστιου όγκου των δέντρων και των κλαδιών που έχουν σπάσει.

Ο Δήμος Κηφισιάς από τις 18 Φεβρουαρίου 2021 ως σήμερα δίνει μια ΤΙΤΑΝΙΑ  μάχη, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας. Παρόλα αυτά υπάρχουν δυστυχώς δημότες οι οποίοι παραπονιούνται ΑΔΙΚΑ γιατί ο Δήμος καθυστερεί  την απομάκρυνση  των σπασμένων κορμών δένδρων και κλαδιών από την γειτονιά τους…..έξω από το σπίτι τους!!

Ο Δήμος Κηφισιάς στην προσπάθεια αυτή,  ΖΗΤΑ  από τους Δημότες να συνδράμουν στην απελευθέρωση  των δρόμων  και των πεζοδρομίων από τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων που είχαν σπάσει, δίνοντας  συγκεκριμένες πληροφορίες όπως για παράδειγμα εάν το δέντρο βρίσκεται στο πεζοδρόμιο ή όχι ή εάν γειτνιάζει με ηλεκτροφόρα καλώδια.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, στα τηλέφωνα 2106229101 ή 2106228335 και στο Γραφείο Δημότη 2132007272.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΣΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΜΗΔΕΙΑ».

Με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής γίνεται η διαχείριση των κορμών και των κλαδιών των δέντρων που άφησε πίσω της η «Μήδεια» στον Βόρειο Τομέα.

Και σε αυτή τη σφοδρή κακοκαιρία, τη δεύτερη που έπληξε τα βόρεια προάστια μέσα σε λίγους μήνες, η Περιφέρεια Αττικής παρέχει την αμέριστη στήριξη προς τους πληγέντες Δήμους γενικά και στον Δήμο Κηφισιάς ειδικότερα, για τη διαχείριση της επόμενης μέρας με τρόπο περιβαλλοντικά ορθό στη βάση των αρχών της ανακύκλωσης.

Η δράση αφορά στη συγκέντρωση και διαχείριση του τεράστιου όγκου των κλαδιών και των κορμών των δέντρων που έσπασαν κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου του Βορείου Τομέα και στον Δήμο Γαλατσίου του Κεντρικού Τομέα.

Συνεργεία των Δήμου Κηφισιάς, αποθέτουν τα κλαδιά σε συγκεκριμένο χώρο του Ο.Α.Κ.Α και εν συνεχεία μηχανήματα και προσωπικό του ΕΔΣΝΑ αναλαμβάνουν τον τεμαχισμό και την πολτοποίηση των κλαδιών με σκοπό την ανακύκλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here