Η Γαλλία τίμησε τον Ντέμη Ρούσσο!

0
671

…..«Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της», λέω εγώ, «ουδείς προφήτης στον τόπο του» λέει κι ο Ντέμης Ρούσσος ο Έλληνας διεθνώς διακεκριμένος καλλιτέχνης, όλα είναι αλήθεια.

Η Γαλλική Δημοκρατία τον τίμησε προ ημερών με την ανώτατη διάκριση του μεταλλίου του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που έγινε στην γαλλική πρεσβεία.

Ο Ντέμης Ρούσσος με το Γάλλο πρέσβη. 

Το μετάλλιο απένειμε ο Γάλλος πρέσβης Ζαν Λουπ Ντελφόρζ, παρουσία της μητέρας του Ντέμη Όλγας, της γυναίκας του Μαρί-Τερέζ και της κόρης του Έμιλης- Όλγας. Ο γιος του έλειπε σε συναυλία του.

Ο Γάλλος πρέσβης έκανε μια αναδρομή στην σπουδαία καριέρα του Ντέμη Ρούσσου, που όπως κι άλλοι συμπατριώτες μας έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον πολιτισμό της Γαλλίας, αλλά δόξασαν και τη χώρα μας.

Πλην όμως η δική μας πολιτεία κοφεύει – δικό μου το σχόλιο -. «Αυτό το μετάλλιο αντιπροσωπεύει την πρώτη χώρα μου, την Ελλάδα και την δεύτερη την Γαλλία. Ευχαριστώ και τις δυο χώρες στις οποίες ανήκω», είπε κατά την διάρκεια του σύντομου λόγου του ο Ντέμης Ρούσσος.

Μετά ο Γάλλος πρέσβης φόρεσε στον Ντέμη Ρούσσο το μετάλλιο του «Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής».

Το βράδυ ο Ντέμης Ρούσσος παρέθεσε ευχαριστήριο επίσημο δείπνο, για εκλεκτούς καλεσμένους στην αίθουσα «Καράβι» στον 9ο όροφο με την υπέροχη θέα του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport , του ομίλου Κ. Μήτση. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς o δ/ντής του ξενοδοχείου Σιρίλ Μανκούζο αναφέρθηκε στη γνωριμία με τον Ντέμη Ρούσσο όταν πέρσι σε φιλανθρωπική εκδήλωση του ξενοδοχείου είχε προσφερθεί να τραγουδήσει αφιλοκερδώς, ενώ τη μετάφραση έκανε ο δ/ντής πωλήσεων και μάρκετινγκ Γεώργιος Σταύρου.

Το μενού περιελάμβανε πεντανόστιμα αριστουργηματικά πιάτα, φίνες γεύσεις από τη γαλλική κουζίνα, δημιουργημένα από τον σεφ Θεοφάνη Στάθη. Μπουκιά έκπληξη : μανιταρόσουπα cappuccino, Γαρίδα Ατλαντικού με φρέσκια φρουτοσαλάτα από εξωτικά φρούτα και βινεγκρέτ με φρούτα του πάθους. Μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με πατάτες «Aligot» και σάλτσα μορίλιας. Ποικιλία εκλεκτών Γαλλικών τυριών. Μπαμπάς αρωματισμένος με ρούμι και κομμάτι μάνγκο, συνοδεία γαλλικών κρασιών. Welcome drink η σαμπάνια Pernaud Ricard.

Ο Αρτέμιος (Ντέμης) Βεντούρης- Ρούσσος, 67 ετών, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια κι η μητέρα του ήταν γνωστή καλλιτέχνης. Όταν οικογενειακώς επέστρεψαν στην Ελλάδα συμμετείχε σε πολλά μουσικά συγκροτήματα κι όταν διαλύθηκε και το τελευταίο το Afrodite’s child, όπου ήταν μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, συνέχισε μαζί με το Βαγγέλη, έκαναν δίσκο και μετά προχώρησε σε σόλο καριέρα.

Εμφανίστηκε με πολλούς διάσημους τραγουδιστές και αποθεώθηκε. Τραγούδια του έγιναν πασίγνωστες χρυσές επιτυχίες. Τόσο αγαπητός ήταν μάλιστα που κατά τη διάρκεια της πτήσης 847 της TWA, στις 14 Ιουνίου 1985, όντας επιβάτης, έπεσε θύμα αεροπειρατείας.

Οι αεροπειρατές γιόρτασαν ακόμη και τα γενέθλιά του όταν τον αντιλήφθηκαν & τραγούδησαν μαζί του. Ο Ντέμης ετοιμάζει μια παγκόσμια περιοδεία για την ερχόμενη άνοιξη, που περιλαμβάνει κι εμφάνισή του στο Ηρώδειο.

Η κόρη του Έμιλη-Όλγα, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παντρεμένη με μουσικό παραγωγό έχει δυο παιδιά, θαυμάζει τον πατέρα της κι ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει μια ταινία που μέρος της θα γυριστεί στην Ελλάδα που λατρεύει και μιλά και καλά ελληνικά.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:48 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here