Η Γερμανία με περίσσειο θράσος στέλνει πάνω από 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη που κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός της!!

0
340

Στην Κρήτη θα μεταφερθούν το επόμενο διάστημα περισσότεροι από 3.000 μετανάστες από την Γερμανία τους οποίους το Βερολίνο έκρινε υπεράριθμους στο έδαφός του βάση του πλαισίου του κανονισμού «Δουβλίνο – 3ου» δίνει αυτό το δικαίωμα σε κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενερεγεί με τέτοιο τρόπο και να τους στέλνει σε άλλη χώρα μέλος.

Βέβαια η ερώτηση είναι η εξής: Η Ελλάδα έχει τόσους λίγους που οι Γερμανοί τους στέλνουν εδώ; Προφανώς όχι, απλά οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με το «έτσι θέλω» δεν θα εφαρμόσουν την Συνθήκη.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το «ekriti.gr» η Γερμανία κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού, αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες (σε πρώτη φάση), που κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός της!!

Την απόφαση αυτή της Γερμανίας υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου με επικεφαλής τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ο οποίος προήδρευσε της περιβόητης σύσκεψης στο Ηράκλειο και προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να έρχονται αεροπορικώς στην Κρήτη (αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά) τον προσεχή Δεκέμβριο (γι' αυτό ο Μουζάλας δήλωσε ότι θα έρθουν μετά την τουριστική σεζόν).

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του του στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος που έχει επιβαρυνθεί η χώρα μας από την έναρξη της εισροής προσφύγων, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ, όχι όμως στην ελληνική κυβέρνηση αλλά σε Μ.Κ.Ο., εκ των οποίων τα περισσότερα σε Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται περί οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας για την φιλοξενία των προσφύγων, προς το παρόν παραμένουν μόνο στα λόγια.

Έτσι λοπόν η Γερμανία με περίσσειο θράσος συνεχίζει να διαλύει οικονομικά την Ελλάδα, την χώρα που κάποτε (το 1953) έκανε το λάθος να υπογράψει για να της χαριστεί το μισό χρέος! 

Υ.Γ. ΓΙΑΤΙ οι Γερμανοί μας τους στέλνουν εδώ; Προφανώς επειδή οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με το «έτσι θέλω» δεν θα εφαρμόσουν την Συνθήκη. ΕΜΕΙΣ ως πότε θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ευπειθείς θεράποντες;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here