Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

0
264

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στους Ιερούς Ναούς της Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς και Εκάλης.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 τελέστηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αντί-περιφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη καθώς και η Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος, καθώς και της Τιμίας Κάρας του Αγ. Παρθενίου και τμήματος Τιμίου λειψάνου του Αγ. Νικηφόρου του Λεπρού.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό, τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχέλαιου ενώ  στον προαύλιο χώρο του Ναού, το χορευτικό τμήμα Νέας Κηφισιάς του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, σε διδασκαλία Κατερίνας Τσιάμα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Το Χορευτικό συνόδεψε η υπεύθυνη των Χορευτικών Τμημάτων Δήμου Κηφισιάς Στέλλα Κονιτοπούλου.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 τελέστηκε Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Εκάλης.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, η Αντί-περιφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος, και ακολούθως μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς σε διδασκαλία κ. Δέσποινας Σκέρλου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Φωτογραφίες: Πάρης  Συμβουλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here