Η ΓΟΗΤΕΙΑ του Σημίτη ζαλίζει την Κυβέρνηση.

0
125

«Κυριάκο έλεος!» αναφωνεί στο πρωτοσέλιδό της η δεξιά εφημερίδα «Δημοκρατία» απηχώντας τις σκέψεις πολλών Ν. Δημοκρατών για την επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου ως υποψήφιας ΓΓ του ΟΟΣΑ και του Θ. Ντόκου ως Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Υπάρχουν δυο λόγοι για την ενόχληση. Αφενός λιγοστεύουν οι θέσεις για τους «δικούς μας» όταν αξιοποιούνται «μουσαφίρηδες», αφετέρου υπάρχει βαθιά αντιπάθεια για τον Κ. Σημίτη, πόσο μάλλον για τα «ορφανά» του.

Στον πυρήνα της δυσφορίας υπάρχει η αγωνία για το μέλλον. Κατάπιαν τον Χρυσοχοϊδη ως «επιτυχημένο υπουργό Δημόσιας Τάξης που θα προσφέρει με τη δημοτικότητά του» στο κυβερνών κόμμα. Κατάπιαν και την Μενδώνη παρόλο που όλο προβλήματα δημιουργεί.

Ανέχονται τον Γεραπετρίτη που παλιά συνεργάστηκε με τον Γ. Παπανδρέου, τον Σκέρτσο που ήταν συνεργάτης του Χρυσοχοίδη, τον Τ. Θεοδωρικάκο που έρχεται από την ΚΝΕ και τον Βενιζέλο, τον κεντροαριστερό Κυρ. Πιερρακάκη και τον Π. Τσακλόγλου στο ασφαλιστικό που έδωσε και πολιτικό όρκο.

Και τι θα γίνει τώρα; Μήπως αν δεν καταφέρει να εκλεγεί ΓΓ του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπούλου θα τη δούμε υπουργό στον επόμενο δομικό ανασχηματισμό; Μήπως θα ακολουθήσουν ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Μανιάτης; Μήπως η Κυβέρνηση γεμίζει Σημιτικό ΠΑΣΟΚ;

Για τον Κ. Καραμανλή, ο Κ. Σημίτης ήταν ο «αρχιερέας της διαπλοκής». Και πολλοί Καραμανλικοί εξακολουθούν να σκέφτονται με βάση την ατμόσφαιρα πόλωσης εκείνης της περιόδου. Πόσο μάλλον όταν ο Πρωθυπουργός δεν τους έχει εντάξει στο νέο σύστημα εξουσίας, δεν έχουν τα προνόμια και τις τιμές που θα ήθελαν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code