Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ επέστρεψε και παίζει να τα ρέστα της για να «παγώσουν» όλες οι έρευνες στις μεγάλες υποθέσεις όπως Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ.

0
380

Προανακριτική επιτροπή για τη δήθεν σκευωρία κατά πολιτικών που είχαν παραπεμφθεί για τη Novartis θα καταλήξει μπούμερανγκ για τη ΝΔ – Η διαπλοκή επιστρέφει και παίζει τα ρέστα της για να παγώσουν όλες οι έρευνες στις μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Σε θεσμικές εκτροπές καταφεύγει η κυβέρνηση στην εναγώνια προσπάθειά της να θέσει σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας, υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σκληρός πυρήνας των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται αποφασισμένος να στήσει προανακριτικές επιτροπές με κατασκευασμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Στην κατεύθυνση αυτή επιχειρούν να στοχοποιήσουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και να τον εμπλέξουν σε δήθεν σκευωρία που συντελέστηκε κατά των πολιτικών στελεχών που είχαν παραπεμφθεί από τη Βουλή για το σκάνδαλα της NOVARTIS.

Άλλωστε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε στοχοποιηθεί από το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής σε όλο το διάστημα της παραμονής του στο υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί τόλμησε να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα και να δρομολογήσει τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος.

Έχοντας μια μακρά διαδρομή σε κορυφαίες δικαστικές θέσεις και στη διοίκηση νευραλγικής κρατικής υπηρεσίας ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόλμησε να προχωρήσει υποθέσεις στις οποίες έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο πανίσχυροι παράγοντες της διαπλοκής.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν συμβιβάζεται, δεν εκβιάζεται και δεν χειραγωγείται. Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας τον τοποθέτησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με την Αριστερά.

Η στοχοποίηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι το μήνυμα των πανίσχυρων διαπλεκόμενων συμφερόντων που επιδιώκουν να επαναφέρουν το παλιό καθεστώς της ιδιότυπης ασυλίας και του ακαταδίωκτου και βεβαίως να εκβιάσουν τη Δικαιοσύνη προκειμένου να παγώσει τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος.

Οι καταθέσεις για τη δήθεν σκευωρία κατά στελεχών της ΝΔ που είχαν παραπεμφθεί για τη NOVARTIS αναμένεται να διαβιβαστούν στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Με την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα Αγγελή, οι δικαστές θα διαβιβάσουν αμελλητί το υλικό στη Βουλή γιατί αφορά πολιτικά πρόσωπα.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να τορπιλίσει το πολιτικό κλίμα προκαλώντας πόλωση και διχασμό.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συρθεί από τους λεγόμενους σκληρούς να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής η σύγκρουση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μετωπικό χαρακτήρα.

Άλλωστε η Κουμουνδούρου έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι δεν φοβάται τις εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι εξεταστικές επιτροπές θα καταλήξουν σε μπούμερανγκ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το σκάνδαλα που συντελέστηκε με τη NOVARTIS έχει ακόμα πολύ δρόμο και αποτελεί τον μόνιμο εφιάλτη της Νέας Δημοκρατίας.

Στους αντεισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της δήθεν πολιτικής σκευωρίας για τη NOVARTIS κατέθεσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος για μια ακόμα φορά με δηλώσεις του επιτέθηκε κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Στον Εισαγγελέα 15 στελέχη τη NOVARTIS από την Ελβετία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος την περίοδο 2008-2012.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here