Η διεθνής Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ): «Να σταματήσουν να διώκουν δημοσιογράφους οι Ελληνικές Αρχές».

0
243

Στον χορό των μεγάλων διεθνών οργανώσεων που καταδικάζουν τις πρωτοφανείς διώξεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου προστίθεται την Τετάρτη και η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία με μακροσκελές άρθρο καλεί μέσω δηλώσεων στελέχους της, τις Ελληνικές Αρχές να παύσουν τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων επειδή «απλώς έκαναν τη δουλειά τους», όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

«Οι Ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις έρευνες που κάνουν σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Ιωάννας Παπαδάκου και να εξασφαλίσουν ότι τα μέλη του Τύπου δεν αντιμετωπίζουν νομικές παρενοχλήσεις για έρευνες πολλών ετών στο θέμα της κυβερνητικής διαφθοράς. Οι αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να διώκουν δημοσιογράφους απλώς επειδή κάνουν τη δουλειά τους και να υποστηρίξει τους ερευνητές δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τη διαφθορά»…τονίζει σε δήλωσή της η Gulnoza Said, επικεφαλής του προγράμματος του CPJ στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Στο άρθρο, που στο μεγαλύτερο μέρος του περιγράφει τις διώξεις των Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, το CPJ φιλοξενεί και μια φράση από άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη στο Documento. «Σε editorial στο Documento ο Βαξεβάνης λέει ότι οι έρευνες αντιπροσωπεύουν μια “πρωτοφανή ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας”»…αναφέρει συγκεκριμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή απευθύνθηκε στο γραφείο της Ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Αλεβιζοπούλου, στο γραφείο Τύπου της Novartis στην Ελλάδα και στο κόμμα της ΝΔ, χωρίς να λάβει απαντήσεις από κανέναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here