Η εκρηκτική ηθοποιός Σάλμα Χάγεκ.

0
260

«Θα σκότωνα, προκειμένου να παίξω στη σειρά Downton Abbey», δήλωνε προ ημερών η εκρηκτική ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης Σάλμα Χάγεκ.

Βέβαια τι ρόλο θα μπορούσε να κάνει μια Μεξικάνα σε ένα 100% εγγλέζικο σήριαλ; Η ίδια απαντάει «δεν θα με πείραζε ακόμη κι αν έκανα την μουγκή ή τη χαζή».

Πάντως επειδή η Σάλμα έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους Άγγλους δημιουργούς, έπεισε τον μεγιστάνα σύζυγό της να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά του Γαλλία, όπου είχαν εγκατασταθεί μετά το γάμο τους με την κόρη τους και να μετακομίσουν στο Λονδίνο. 

«Εκεί βρίσκω καλύτερα σχολεία για το παιδί μου, κι εγώ μπορώ να προωθήσω την καριέρα μου. Στο Παρίσι θέλουν να βάλουν σε μικρότερη τάξη την κόρη μου επειδή γεννήθηκε το Σεπτέμβριο. Δεν αναγνωρίζουν τις ικανότητές της που μιλάει ήδη τρεις ξένες γλώσσες και καταλαβαίνει πέντε».

Όταν μερικοί είπαν ότι ο σύζυγός της επιχειρηματίας Φρανσουά-Ανρί Πινό, ο τρίτος πλουσιότερος στη Γαλλία με περιουσία 9 δις λίρες Αγγλίας, το κάνει για να γλιτώσει το 75% της έξτρα φορολογίας που επέβαλε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ, και αυτό σήμανε τη φυγή πολλών ζάπλουτων Γάλλων, η Σάλμα υποστηρίζει ότι δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι, αφού έτσι κι αλλιώς πληρώνουν φόρους στη Γαλλία, μιας και η εταιρία του έχει έδρα το Παρίσι, αλλά ότι το Λονδίνο έχει να τους προσφέρει πολλά περισσότερα.

«Ο Φρανσουά πιστεύει ότι το Λονδίνο είναι κοσμοπολίτικο, λεει η Σάλμα, και όσο για τον καιρό, δεν με πειράζει, θα βάλω στο σπίτι μου λάμπες ώστε να έχω ήλιο όλη μέρα». Με τόσα λεφτά κορίτσι μου, ότι θέλεις κάνεις…..

Οι Πινό δεν έχουν αποφασίσει ακόμη που θα μείνουν, αλλά θα επιλέξουν μάλλον κανένα …ανάκτορο στο Δυτικό Λονδίνο – West End που είναι και η γειτονιά κι όλων των θεάτρων .

Ποια είναι – καριέρα

Ποια είναι όμως η σπιρτόζα μικροκαμωμένη ύψους μόλις 1.57 – σαν τα ακριβά αρώματα σε μικρό μπουκάλι που λένε – Σάλμα Χάγεκ – Χιμένεζ; Η Σάλμα γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου (Παρθένος στο ζώδιο) του 1966 στο Κοατσακοάλκος της Βερακρούζ στο Μεξικό. 

Ο πατέρας της ήταν για ένα διάστημα διευθυντής σε εταιρία πετρελαιοειδών και για ένα άλλο ιδιοκτήτης εμπορικής εταιρίας. Σε κάποια φάση είχε θέσει και υποψηφιότητα για δήμαρχος της πόλης του. Η καταγωγή του είναι αραβική και το όνομα Σάλμα σημαίνει «ασφαλής» στα αραβικά. 

Η μητέρα της ήταν τραγουδίστρια της όπερας και κυνηγός ταλέντων. Ο μικρότερος κατά 6 χρόνια αδελφός της είναι σχεδιαστής επίπλων. Μεγαλωμένη σε μια πλούσια Καθολική οικογένεια πήγε στα δώδεκά της σχολείο στην Ακαδημία της «Ιερής Καρδιάς» στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, όπου και διαγνώστηκε η δυσλεξία της. Όταν τέλειωσε το σχολείο σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μεξικού.

Η αγάπη της για την Υποκριτική την έκανε να στραφεί στην μεξικανική τηλεόραση και τον κινηματογράφο και στα 23 της καθιερώνεται σαν σταρ στην πατρίδα της με το ρόλο της στην τηλενουβέλα «Τερέζα». Το 1991 μετοικίζει στο Χόλιγουντ , μελετά Υποκριτική με τη Στέλλα Άντλερ , και παρ όλη τη δυσλεξία της και το ότι δεν μιλά καλά αγγλικά, ξεκινά ο δρόμος προς τη δόξα δίπλα σε διάσημους ηθοποιούς.

Το αποκορύφωμα ήρθε το 2002 με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν μέρει και δική της παραγωγή «Φρίντα» που της απέφερε πολλά βραβεία και υποψηφιότητα Α Γυναικείου ρόλου στα βραβεία της Ακαδημίας, αλλά το Όσκαρ πήρε η Νικόλ Κίντμαν για το «The Hours». 

Το 2000 ιδρύει δική της εταιρία παραγωγής για κινηματογράφο και τηλεόραση την Ventarosa . Η ταινία της μάλιστα El Coronel No Tiene Quien Le Escriba προτείνεται για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης.

Η Σάλμα όμως έχει και ωραία φωνή, φυσικό αφού την κληρονόμησε από τη μητέρα της…...

Έχει γυρίσει πολλά διαφημιστικά σποτς για γνωστές εταιρίες και δημιούργησε δική της σειρά καλλυντικών προϊόντων το 2011 τη Nuance που διατίθεται στην Βόρεια Αμερική.

Η τελευταία της ταινία θα προβληθεί το 2014 και λέγεται «How to Make Love like an Englishman», με τον Πηρς Μπρόσναν, την Τζέσικα Άλμπα και τον Μάλκολμ ΜκΝτάουελ. 

Η Σάλμα Χάγεκ αντικατέστησε την Αγγλίδα Κριστίν Σκοτ Τόμας, η οποία εγκατέλειψε πριν τα γυρίσματα. Η Χάγεκ έχει πολιτογραφηθεί και ως Αμερικανή. Ακολουθεί τη Σχολή Διαφώτισης του γκουρού Ράθμα, είναι φανατική της γιόγκα και λέει ότι η εκκλησία δεν την εμπνέει τόσο, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει στον Ιησού Χριστό και στον Θεό. Η Σάλμα έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση κι έχει κάνει πολλές δωρεές.

Ο γάμος των δισεκατομμυρίων

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία, έμελλε να γίνει ο σύζυγος της Σάλμας Χάγεκ. Ο 52 ετών σήμερα, (Δίδυμοι στο ζώδιο), Φρανσουά – Ανρί Πινό, ιδιοκτήτης πολλών γνωστών ονομάτων της βιομηχανίας της μόδας, γνώρισε τον Απρίλιο του 2006 την Σάλμα, το 2007 αρραβωνιάστηκαν και τον ίδιο χρόνο έφερε στον κόσμο την κόρη τους Βαλεντίνα-Παλόμα Πινό – που μοιάζει εκπληκτικά στον πατέρα της – στο Λος Άντζελες. 

Τον Ιούλιο του 2008 όμως ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους. Η εκρηκτική, πεισματάρα κι απόλυτη σαν Παρθένος, Σάλμα κατηγόρησε το Φρανσουά γι απιστία, αφού η για πέντε μόλις μήνες, από το Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2006 , πρώην σύντροφος του κι εντυπωσιακό μοντέλο Λίντα Εβαντζελίστα έφερε στον κόσμο τον Οκτώβριο του 2006, πριν τη γέννηση της Βαλεντίνας, το γιο του Πινό , Ογκιστέν – Τζέημς Εβαντζελίστα.

Μάλιστα μόλις η Λίντα ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στον Φρανσουά εκείνος αντέδρασε, επειδή τη γνώριζε λίγο είπε, τη συμβούλευσε να κάνει έκτρωση, της είπε πως δεν θα την παντρευόταν, αλλά εκείνη επειδή η ηλικία της ήταν προχωρημένη του απάντησε πως θα το κρατήσει κι έτσι χώρισαν.

Με τα παρακάλια και τους όρκους του ο Φρανσουά, έκαμψε την αντίσταση της Σάλμα τα ξανάφτιαξαν και παντρεύτηκαν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2009 στην Πόλη του Φωτός, ενώ τον Απρίλιο έκαναν & το θρησκευτικό γάμο στη Βενετία.

Εξ άλλου τα λεφτά είναι πολλά και τέτοιο λαβράκι δεν ψαρεύεις καθημερινά! Το 2011 η Λίντα έσυρε τον Φρανσουά στα δικαστήρια για τη διατροφή του γιου τους ζητώντας 46.000 δολ. Το μήνα για να κάνει κι εκείνος την ίδια ζωή με την ετεροθαλή αδελφή του Βαλεντίνα. 

Ο Πινό που η οικογένειά του έχει περιουσία 11,5 δις δολάρια, κερδίζει 5 εκατ. δολάρια το χρόνο, πληρώνει 50.000 δολάρια το μήνα για φόρους, 12 εκατ. δολάρια για το σπίτι του στο Λος Άντζελες, που έχει γράψει στη Βαλεντίνα και πάνω από 260.000 δολ. για προσωπικά του έξοδα, παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως ζήτησε από την Εβαντζελίστα να καθυστερήσει την εκδίκαση για την επίσημη αναγνώριση του γιου του, επειδή την εποχή εκείνη η Σάλμα περνούσε μια δύσκολη εγκυμοσύνη, αφού οι γιατροί τους είπαν ότι το παιδί πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, μιας και η Σάλμα ήταν ήδη στα 41 της και μπορεί να το έχανε. 

Ευτυχώς το κοριτσάκι γεννήθηκε υγιές. Η Λίντα συμφώνησε να το κάνει κι εκείνος της ήταν ευγνώμων, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.

Ο Πινό ήταν ακόμη μια φορά παντρεμένος από το 1996 έως το 2004 κι έχει αποκτήσει ένα γιο και μια κόρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here