Η Ελίτ της ιδιοτέλειας…του Βαγγέλη Δεληπέτρου-Documento.

0
400

Εάν συμφωνούμε σε κάτι οι συντριπτικά περισσότεροι πολίτες αυτού του τόπου (και ευρύτερα…) είναι ότι θέλουμε το 2020 να ξεχαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αλλά βέβαια, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε, δεν συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Γιατί υπάρχουν και αυτοί που ένιωσαν να…ψηλώνουν πολύ με την πανδημία, να γίνονται τρομάρα τους μέρος της ελίτ (!) και να ελπίζουν ότι έβαλαν για τα καλά τις βάσεις για να αλλάξουν στάτους και να πιάσουν την καλή.

Ναι, καλά το καταλάβατε. Για τους καβαλημένους του «επιτελικού κράτους» ο λόγος. Για αυτούς που κλείνουν τη λέξη «ημέτερος» και «πρόσβαση» και «διαπλοκή» σε όλες τις πτώσεις. Για αυτούς που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «ρουσφέτι», «απευθείας ανάθεση» και «τροπολογίες με ονοματεπώνυμο».

Αυτούς που μπήκαν στη λίστα για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, κλέβοντας στην κυριολεξία το εμβόλιο ενός υγειονομικού που δίνει καθημερινά μάχη για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, κάποιου με υποκείμενο νόσημα που περιμένει πότε θα εμβολιαστεί, ενός υπερήλικα.

Για αυτούς που όχι μόνο έκλεψαν τη σειρά όσων δικαιούνταν όντως να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα αλλά βγήκαν και στα social media και πανηγύριζαν για την κλοπή! Γιατί ήθελαν να δείξουν στους γύρω τους ότι είναι πλέον «εκλεκτοί», ανήκουν σε μια ομάδα που έχει «μέσον» και ότι σε αυτούς πρέπει να απευθυνόμαστε μήπως μας πετάξουν ένα κόκκαλο, από αυτά που πετάει ο Πέτσας – και ετοιμάζεται να πετάξει και ο Κικίλιας – σε όσους στα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι πετάει ο γάιδαρος!!

Όχι, δεν πετάει ο γάιδαρος, ότι και να ισχυρίζονται οι επικοινωνιολόγοι. Και όχι δεν θα κάνουμε πίσω, όσο κι αν νομίζουν ότι κέρδισαν τη μάχη και οικοδομούν ένα σύστημα στο οποίο θα εξοστρακίζεται ακόμα και η ιδέα της κριτικής και της αντιπολίτευσης.

Γιατί έχουμε μάτια και βλέπουμε τι συμβαίνει. Γιατί έχουμε αυτιά και ακούμε όσα λέγονται. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σωπάσουμε και να πάμε με τα νερά τους. Γιατί βλέπουμε τους αδύναμους να αυξάνονται, τα λουκέτα να έρχονται, την ανεργία να φουσκώνει και τη φτωχοποίηση να διευρύνεται.

Και την ίδια ώρα βλέπουμε τους «επιτελικούς» και τους παρατρεχάμενους να χώνονται στις λίστες των «ημετέρων» και να αδιαφορούν για τους «άλλους». Να κάνουν πάρτι με τους διορισμούς των…Ψαριανών και των αποδέλοιπων που δεν έχουμε ακόμα μάθει τα ονόματά τους αλλά έχουμε καταλάβει καλά τι βιολί παίζουν. Και παρακολουθούμε το αλισβερίσι των απευθείας αναθέσεων και των συμβάσεων που κρύβονται για να εμποδιστούν οι έλεγχοι.

Είμαστε εδώ για να μιλάμε. Και αυτό κάνουμε με στοιχεία και documentο! Ιδού λοιπόν το γιουρούσι των «αρίστων» και στα εμβόλια την ώρα που αγριεύει η πανδημία φτώχειας για τους πληβείους.

Το πρώτο φύλλο της νέας χρονιάς είναι και ερευνητικό και διεισδυτικό και μαχητικό. Αυτό δηλαδή που πιστεύω ότι περιμένουμε όλοι μας από το Documento.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here