Η Ελλάδα μέσω NATO επέβαλλε De Facto την Ελληνική κυριαρχία στο FIR και το Αιγαίο!

0
235

Αναμένουμε τις Τουρκικές αντιδράσεις στους επόμενους μήνες καθώς στην γείτονα «σύμμαχος» χώρα δεν έχουν χωνέψει την ήττα που έπαθαν στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Φυσικά και δεν θα σταματήσουν τις παραβιάσεις, αλλά όταν αρχίσουν κανονικά οι επιχειρήσεις επιτήρησης-διάσωσης τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα με τόσες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει, έμμεσα η Ελλάδα επιβάλλει την de facto κυριαρχία στο Αιγαίο απλά επιτρέποντας σχέδια πτήσης την συμμαχικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο αλλά και να γκριζαρει την δικαιοδοσία της Ελλάδας στην Έρευνα και Διάσωση.

Ομως όταν ενα Συμμαχικό ελικόπτερο από μια φρεγάτα, ζητήσει άδεια για σχέδιο πτήσης σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου, είτε 6 μίλια, είτε 10 μίλια, είτε διεθνή, είτε σε κάτι που οι Τούρκοι θέλουν να λένε γκρίζο από την Ελλάδα, αυτομάτως το συμμαχικό πλοίο αναγνωρίζει και την κυριαρχία της Ελλάδα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλιώς πως θα ζητούσε άδεια!

Σκεφτείτε τώρα πόσες απογειώσεις και πόσες προσγειώσεις και πόσες (αχρείαστες να είναι) επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα γίνουν το καλοκαίρι και η Τουρκία δεν θα μπορεί να επέμβει χωρίς να εκτεθεί στους συμμάχους!

Δεν θα είναι εύκολο καλοκαίρι και οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι δεν τα παρατούν, αλλά δεν έχουν πλέον την ίδια άνεση να παραβιάζουν το Αιγαίο παρενοχλώντας πλοία όλων των χωρών της συμμαχίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here