Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει στο Κίεβο 40 τεθωρακισμένα BMP-1 IFV !!

0
189

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τα αντικαταστήσουν με ισάριθμα Marder IFV από τη Γερμανία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα ομόλογός του Κριστίνε Λάμπρεχτ, συμφώνησαν για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1, Σοβιετικής κατασκευής, από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Επιβεβαίωση της συμφωνίας: Σαράντα τεθωρακισμένα στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία - ΤΑ ΝΕΑ

Η συμφωνία έρχεται ως συνέχεια της απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς για στήριξη της άμυνας της Ουκρανίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας.

Η Ελλάδα έχει πάρει θέση από το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία και την Ρωσική εισβολή και έχει σταθεί και ηθικά και με πολεμικό υλικό δίπλα στους αμυνόμενους.

Η Αθήνα ακολουθεί πιστά την γραμμή του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηρίζουν το Κίεβο σε αυτόν τον πόλεμο που του έχει κηρύξει  η Μόσχα.

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις από Κυβερνητικά στελέχη της Ρωσίας προς την Αθήνα. Ωστόσο, η Ελλάδα μένει σταθερή στη θέση της, καθώς θεωρεί άδικο τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Όσον αφορά το ζήτημα με την παραχώρηση των τεθωρακισμένων, εξ’ αρχής υπήρχε η συμφωνία με την Γερμανία ότι θα δοθεί πολεμικό υλικό, εφόσον αντικατασταθεί άμεσα με ισάξιο, στην προκειμένη περίπτωση καλύτερο, ώστε η χώρα να μην χάσει την πολεμική της ισχύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here