Η επιστολή Τσίπρα στην Μέρκελ φαίνεται ότι έφερε «θετικά» αποτελέσματα!

0
227

Το πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας της Ελλάδας πρόκειται να αλλάξει ώστε να διευκολυνθεί η νέα κυβέρνηση, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη να υποστηρίξει τη χώρα.

Φαίνεται ότι η «επιστολή» του Αλέξη Τσίπρα στην Α. Μέρκελ, η επέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα και τα αποτελέσματα του Eurogroup έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα.

«Υπάρχει μια ξεκάθαρη προθυμία και καλή πίστη να ενταθούν οι προσπάθειες και να υπάρξει ανταπόκριση εντός αυτού του πλαισίου…..που συμφωνήθηκε στο Eurogroup»…..δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μαυροβούνιο, αναφερόμενος σε συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης, τον Φεβρουάριο.

«Οι τρεις θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, έχουμε δεσμευτεί να το στηρίξουμε όσο μπορούμε» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είναι αντιληπτό ότι το πρόγραμμα θα αναθεωρηθεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις νέες προτεραιότητες της Ελληνικής κυβέρνησης……..ώστε να διασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος οδηγεί σε ισοδύναμο αποτέλεσμα από πλευράς δημοσιονομικής σταθερότητας. Αυτό είναι που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here