Η Εφημερίδα των Συντακτών Εξευτελίζει τον υποψήφιο Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου!

0
283

Ομιλεί για το Ρατσιστικό παραλήρημα του υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς στην Κύπρο….

Αρνητικός στο να καθαρίζονται οι προσφυγικές δομές στην Κύπρο και δυσαρεστημένος που το κράτος σκορπάει τα λεφτά του σε τέτοια πράγματα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλούσε στην εκπομπή «Snipers by Παρασκήνιο», στο Digital TV στην Κύπρο, γράφει η Αθηναϊκή Εφημερίδα των Συντακτών.

Στη συνέχεια της συζήτησης, μάλιστα, θέλησε να ερεθίσει κι άλλο το ακροδεξιό ακροατήριο, στο οποίο καταφανώς απευθυνόταν λίγες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι κανονικά τα προσφυγόπουλα θα πρέπει να βγουν από τις Ελληνόφωνες τάξεις!

Καλά ρε, σε ταΐζω, σε κοιμίζω, θες και να σε καθαρίσω;

Δείχνοντας την αδιαφορία και την απαξίωσή του για τις συνθήκες διαβίωσης στις προσφυγικές δομές, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήξερε ότι «μαζεύει» ψήφους από μια «φιλόξενη» σε τέτοιες ιδέες κομματική δεξαμενή. Για αυτό και στόχευσε σε ένα θέμα ταμπού για τα συγκεκριμένα αυτιά. Το τι πληρώνει το κράτος για να ζουν οι μετανάστες…

«Έχουμε εργαζομένους να καθαρίζουν τα αποχωρητήρια, να καθαρίζουν τις κουζίνες» είπε σαν να αποκάλυπτε ένα μυστικό, χρωματίζοντας με ακροδεξιά χρώματα τον λόγο του. Και το επιχείρημά του; Ακαταμάχητο! «Εκεί που έμενες, στη χώρα σου, το κράτος σού έφερνε άνθρωπο να σε καθαρίζει»;

Το τραγικό δεν είναι ότι συγκρίνει τη ζωή μιας οικογένειας (στο σπίτι της) με τη διαβίωση σε ομαδικές δομές φιλοξενίας σε ξένη χώρα. Ούτε ότι προφανώς έχει παντελή άγνοια της έννοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το τραγικό είναι το σχόλιό του στο τέλος…«Πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί. Και δεν είναι ρατσισμός αυτό το πράγμα. Είναι δικαιοσύνη».

Τα προσφυγόπουλα να κάνουν με τα παιδιά μας μόνο Γυμναστική και Καλλιτεχνικά

Φυσικά, μια τόσο προσεγμένη προεκλογική Ακροδεξιά πρόσκληση δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με το τι γίνεται στα σχολεία (που αποτελεί κλασικό πεδίο ανάπτυξης τέτοιας ρητορικής μίσους).

«Εγώ έχω Άποψη» είπε με στόμφο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ζητώντας την προσοχή των συνομιλητών του προκειμένου να δημοσιοποιήσει τη σκέψη του για τα προσφυγόπουλα… «να μπαίνουν στην τάξη με τους ελληνόφωνους, όταν είναι να κάνουν Γυμναστική ή Τέχνη».

Δηλαδή και Υπέρμαχος της γκετοποίησης και πολέμιος των δικαιωματιστών. Στον καμβά προσθέστε και τον χαρακτηρισμό που του αποδίδεται δημόσια, από Κύπριους δημοσιογράφους (ενώπιόν του), ως «ο εκφραστής του Κεφαλαίου και του Οικονομικού Κατεστημένου» και έχετε ολοκληρωμένο το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Ρατσιστικό παραλήρημα από τον υποψήφιο Πρόεδρο της δεξιάς στην Κύπρο | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αυτός είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here