Η ηθοποιός Ανν Χάθαγουεη.

0
375

Είναι λεπτή, ψιλή, εύθραυστη, φινετσάτη με τεράστια μάτια και είναι πάντα όμορφη είτε με κοντά είτε με μακριά μαλλιά, είτε με σκούρα είτε με ξανθά. Είναι πολύ ερωτευμένη με τον επίσης ηθοποιό και σχεδιαστή κοσμημάτων σύζυγό της .

Η ίδια εξομολογείται: «Ενώ ήθελα να μείνω για λίγο καιρό μόνη μου, είδα τον Άνταμ και τον ερωτεύτηκα τρελά. Βγαίνουμε μαζί, πηγαίνουμε σε πάρτι και δεξιώσεις και περνάμε πολύ όμορφα. Είναι όλα όσα θα ήθελα να είναι ο σύντροφός μου. Είμαι ευτυχισμένη κοντά του.»

Αναφερόμαστε στην Ανν Χάθαγουεη. 

Ποια είναι

Η Ανν Ζακλίν Χάθαγουεη γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1982 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της είναι δικηγόρος και η μητέρα της, από την οποία κληρονόμησε και το ταλέντο της, ηθοποιός.

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με ένα μεγαλύτερο κι έναν μικρότερο αδελφό, ενωμένη, και με θρησκευτική πίστη στον καθολικισμό. Στα 11 της έλεγε ότι ο Θεός την καλεί να γίνει καλόγρια , όμως άλλαξε εντελώς γνώμη όταν στα 15 της έμαθε ότι ο αδελφός της ήταν γκέη. «Πώς να υποστηρίξω μια θρησκεία , είπε, όταν δεν υποστηρίζει τον αδελφό μου. Τώρα δεν ανήκω σε καμία θρησκεία, γιατί δεν βρήκα καμία που να με πείθει».

Πήγε σε Μοντεσσοριανό σχολείο κι έπαιρνε μέρος σε πολλές σχολικές θεατρικές παραστάσεις. Σπούδασε Αγγλικά και Women’s Study στο αριστοκρατικό πανεπιστήμιο Vassar στο Πουκήπσι της Νέας Υόρκης , στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ΝΥU στο σπουδαίο Gallatin School of Individualized Study ( ούτε στον ύπνο μας εμείς , τέτοιες ειδικές σπουδές) , και στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης.

Ήταν η πρώτη έφηβη που έγινε δεκτή στο τμήμα Υποκριτικής του Barrow Group . Με θαυμάσια σοπράνο φωνή, παρουσιάστηκε με Χορωδία σχολείων μέχρι και στο Κάρνεγκι Χολ. Ο τρόπος παιξίματός της λένε ότι θυμίζει τη Τζούντι Γκάρλαντ και την Ώντρεϋ Χέμπορν. Είδωλό της είναι η Μέριλ Στρηπ.

Καριέρα

Η επαγγελματική σταδιοδρομία της λυγερόκορμης κι 1. 73 ύψους Ανν ξεκίνησε με την τηλεόραση το 1999 και συνεχίστηκε μέχρι που το 2000 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο – ανάμεσα από 500 υποψήφιες – στο «Princess Diaries» στο πλευρό της Τζούλι Άντριους.

To φιλμ έγινε σπουδαία επιτυχία και απέφερε 165 εκατ. δολάρια στα box offices όχι όμως και οι συνέχειές του.

Οι ταινίες εξακολουθούσαν, άλλες με καλές κριτικές κι άλλες με λιγότερο, άλλες με περισσότερες εισπράξεις κι άλλες με λιγότερες, έως το 2005 που συμμετείχε στο πολυβραβευμένο «Brokeback Mountain» και το 2006 στο «Ο διάβολος φορούσε Prada» δίπλα στο είδωλό της τη Μέριλ Στρηπ. Για το έργο μάλιστα, επειδή έπρεπε να αδυνατίσει, τρεφόταν μόνο με ψάρι, σαλάτες και φρούτα. 

Ο δρόμος του Χόλυγουντ ήταν ανοιχτός πια την Ανν. Θέατρο, κινηματογράφος, voice over, υποψηφιότητες για βραβεία. Το 2011 δάνεισε τη φωνή σε ένα θηλυκό παπαγάλο Μακάο, στην ταινία κινουμένων σχεδίων Rio που έκανε εισπράξεις 484 εκατ. δολάρια & είδαμε κι εμείς τόσο στις μεγάλες αίθουσες όσο και στην τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα . 

Το 2012 στο Batman «The Dark Knight Rises» ως Catwoman είχε έναν πολύ απαιτητικό ρόλο που της επέβαλε να εξασκηθεί στις πολεμικές τέχνες, αλλά και να κάνει ώρες εξαντλητικής γυμναστικής για να δυναμώσει. Η Ανν πήρε καλές κριτικές και το βραβείο β΄ γυναικείου ρόλου Saturn κι η ταινία έκανε εισπράξεις πάνω από 1.081 δις δολάρια .

Την ίδια χρονιά γυρίστηκε και το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι» , όπου η Ανν υποδύθηκε την Φαντίνα κι έχασε πολλά κιλά, έμεινε σχεδόν, η σκιά του εαυτού της. Η μητέρα της είχε παίξει χρόνια πριν τον ίδιο ρόλο στο θέατρο.

Η Ανν κέρδισε πάνω από 30 βραβεία για την Φαντίνα της, με πρώτο και καλύτερο το Όσκαρ β γυναικείου ρόλου.

Το 2014 συμμετείχε στο «Interstellar» και το 2016 θα προβληθεί η συνέχεια του «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» όπου υποδύεται και πάλι την βασίλισσα του χιονιού. 

Από τις 10 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου παίζει στο πολυβραβευμένο έργο του Τζωρτζ Μπραντ «Προσγείωση» στο Public Theater. Πρόκειται για μια πιλότο της πολεμικής αεροπορίας που εκτελεί με αφοσίωση τις εντολές που παίρνει, μέχρι που μένει αναπάντεχα έγκυος.

Επιστρέφει στην πατρίδα, δημιουργεί οικογένεια και η ζωή της ανατρέπεται. Τον καταιγιστικό μονόλογο του Μπραντ που από το 2013 που τον έγραψε θριαμβεύει σε Αμερική και Αγγλία, απέδωσε συγκλονιστικά – δεν είδα την Χάθαγουεη – η Πέγκυ Τρικαλιώτη στη θεατρική σκηνή Faust από την αρχή της σεζόν μάλιστα έως την Μ. Τρίτη. Είμαστε μπροστά στο…θέατρο.

Προσωπικά

Το 2004 η Ανν συνδέθηκε με τον Ιταλό κτηματομεσίτη Ραφαέλο Φολιέρι και συμμετείχε ενεργά και ως δωρητής και σαν μέλος του Δ.Σ. στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Φολιέρι , που φρόντιζε για τον εμβολιασμό των παιδιών των τρίτων χωρών.

Όμως ο Φολιέρι θεωρήθηκε ύποπτος απάτης και η Ανν φοβούμενη μήπως το σκάνδαλο έβλαπτε την καριέρα της έβαλε τέλος στο δεσμό τους το 2008. Και καλά έκανε γιατί ο Φολιέρι συνελήφθη λίγο μετά και καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση.

Το Νοέμβριο του 2008 η Χάθαγουεη ξεκίνησε νέο ρομάντσο με τον Εβραίο ηθοποιό Άνταμ Σούλμαν με τον οποίο και ανέβηκε τα σκαλιά και της καθολικής και της εβραϊκής εκκλησίας το Σεπτέμβριο του 2012. Λόγω της αγάπης της προς τον ομοφυλόφιλο αδελφό της έχει κάνει δωρεές σε οργανώσεις που υποστηρίζουν τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων. Η σταρ έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλανθρωπίας , όπως όλοι οι ηθοποιοί, και βοηθά πολλά ιδρύματα.

Είπε και λάλησε

«Ειλικρινά είμαι πολύ τυχερή. Οι μόνες δουλειές που έχω κάνει είναι μπέιμπι σίττερ και ηθοποιός.».

«Είμαι πιο ευτυχισμένη όταν μιλάω σε ανθρώπους παρά όταν τους φλερτάρω».

«Ειλικρινά δεν έγινα ηθοποιός για να γίνω σταρ. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα να γίνω το πιο διάσημο πρόσωπο στον πλανήτη. Θέλω απλά να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου.»

«Αισθάνομαι ωραία, όταν επί ώρες οι ειδικοί ασχολούνται με το μακιγιάζ και το χτένισμά μου. Πότε αισθάνομαι πράγματι ωραία; Όταν έχω να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη για μέρες και κάνω πράγματα που μ ευχαριστούν.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here