Η ηθοποιός Κασσάνδρα Βογιατζή.

0
1981

Η μόνιμη κατοικία της είναι στο Λος Άντζελες, αλλά έχει ελληνικές – και πολύ μάλιστα – ρίζες.

Τελευταία έχει γίνει πολύς λόγος για την συμμετοχή της στην ταινία που έκανε πρεμιέρα στις αθηναϊκές αίθουσες στις 27 Νοεμβρίου 2014 «ΠΡΟΜΑΧΟΣ» και γυρίστηκε από δυο αδέλφια Ελληνοαμερικανικής καταγωγής.

Ο Τζον κι ο Κουρτ Βούρχης, μετά τις λαμπρές σχετικές σπουδές τους, έγραψαν το σενάριο, σκηνοθέτησαν και είναι οι παραγωγοί της θρυλικής ταινίας που έχει σαν θέμα την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ελπίζοντας να συγκινήσουν την διεθνή κοινή γνώμη. 

Ο Τζον κι ο Κουρτ λατρεύουν την Ελλάδα και την αρχαιότητα. Στην αρχαιότητα ο Πρόμαχος ήταν εκείνος που ήταν αποφασισμένος να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή υπέρ των Αθηναίων.

Και το άγαλμα της Αθηνάς ονομαζόταν «Αθηνά – Πρόμαχος». Τώρα τα αδέλφια ετοιμάζουν στο στούντιο τους στο Άλμπουκερκ τη νέα τους παραγωγή που θα έχει θέμα την Ιλιάδα.

Το σενάριο στον «Πρόμαχο» αναφέρεται σε δυο Έλληνες δικηγόρους in love και μηνυτές προς το Βρετανικό Μουσείο για την παράνομη κατοχή των μαρμάρων της Ακρόπολης.

Την δικηγόρο υποδύεται στην ιστορία η Κασσάνδρα Βογιατζή, κόρη του διεθνούς ηθοποιού μας Γιώργου Βογιατζή, η οποία και του μοιάζει εκπληκτικά.

Η ζωή της

Η Κασσάνδρα Βογιατζή γεννήθηκε στη Ρώμη . Η μητέρα της η Αμερικανή καλλονή Νάντια Κασσίνι παντρεύτηκε το 1969 τον Αμερικανό δημοσιογράφο κόμη Ιγκόρ Κασσίνι, αδελφό του μαιτρ της ραπτικής που προτιμούσε και η Τζάκι Κέννεντι , Όλεγκ Κασσίνι.

Το 1972 τον χώρισε και ακολούθησε στο Λονδίνο τον αγαπημένο της, τον ηθοποιό Γιώργο Βογιατζή. Το 1975 επέστρεψαν στη Ρώμη , όπου και γεννήθηκε η Κασσάνδρα το 1977.

Το 1978, η μητέρα της συνέχισε την κινηματογραφική και τηλεοπτική καριέρα της και δοξάστηκε και σαν σεξ σύμπολ. Όμως ήταν τόσο διάσημη που ούτε στην παιδική χαρά, ακόμη και μεταμφιεσμένη να ήταν, δεν μπορούσε να πάει με την Κασσάνδρα. Οι παπαράτσι μόλις το μάθαιναν έκαναν ουρά.

Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στην Ιταλία, αλλά στο σπίτι τους επικρατούσε πολύ ελληνικό πνεύμα. Μιλούσε ελληνικά με τον πατέρα της, έτρωγαν ελληνικά φαγητά, είχαν ελληνική νοοοτροπία γενικά και κάθε καλοκαίρι ερχόταν στο σπίτι της γιαγιάς της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ιλίσια.

Οι δικοί της είχαν πολλούς από τον καλλιτεχνικό κόσμο φίλους, γι αυτό και νονά της είναι η Ειρήνη Παπά, η οποία γνωρίστηκε με τον μπαμπά της στα γυρίσματα του «Ζορμπά», την πρώτη ταινία του Γιώργου Βογιατζή.

Όταν ήταν 12 ετών οι γονείς της χώρισαν , κι εκείνη ακολούθησε τον πατέρα της. Όμως λόγω της δουλειά του ταξίδευε συχνά μαζί του, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να μάθει πολλές γλώσσες, αλλά και να παρακολουθεί τα γυρίσματα.

H Κασσάνδρα έχοντας μεγαλώσει μέσα στα στούντιο σχεδόν, κι έχοντας παίξει τον πρώτο της ρόλο σε ηλικία 2 ετών σε ταινία του πατέρα της, θέλησε να δοκιμάσει και κάτι άλλο. Έτσι βρέθηκε στο Λονδίνο να σπουδάζει Business στην Οξφόρδη.

Αυτό όμως ήταν και καθοριστικό για την καριέρα της γιατί κατάλαβε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με τίποτα άλλο εκτός από την υποκριτική….Ε, λογικό είναι. Γιαγιά και παππούς, μητέρα και πατέρας ηθοποιοί, το μήλο κάτω από τη μηλιά έπεσε.

Το πτυχίο της το πήρε πάντως! Η Κασσάνδρα έχει διαγράψει έως τώρα μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία κι αυτό χάρη στη δική της προσωπικότητα κι εξυπνάδα, κι όχι στο επίθετό της. Εξ άλλου στο εξωτερικό, αν δεν έχεις ταλέντο το όνομα δεν μετράει, γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Κι ο πατέρας της ποτέ δεν την βοήθησε γιατί της είπε ότι διαθέτει η ίδια τα προσόντα που θα της άνοιγαν «πόρτες». Όντως τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη η δυναμική κόρη του Γιώργου Βογιατζή είναι καλοδεχούμενη από γνωστούς σεναριογράφους και σκηνοθέτες, τόσο της τηλεόρασης όσο και του κινηματογράφου.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι το ντεμπούτο της στην Αμερική το έκανε με την περίφημη μίνι τηλεοπτική σειρά του ABC «Κλεοπάτρᨻ, που έχουμε δει κι εδώ, στο πλευρό του Μπίλλυ Ζέην και του Τίμοθι Ντάλτον.

Ο σύζυγός της είναι Έλληνας, τον οποίο γνώρισε ένα καλοκαίρι στην Επίδαυρο στα 14ά της, κάνοντας διακοπές και παντρεύτηκαν έξι χρόνια μετά. Έχουν αποκτήσει μαζί ένα γιο και είναι ο άνθρωπός της που την στηρίζει και την ισορροπεί.

Η Κασσάνδρα ασχολήθηκε προσωπικά με την ανατροφή του παιδιού της, γιατί δεν ήθελε να μεγαλώσει όπως εκείνη, με νταντάδες και συνήθως…μόνη γι αυτό και συνειδητά γι αρκετό διάστημα απείχε από το επάγγελμά της.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here