Η ΘΥΣΙΑ του Αλέξη: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να μάθουν από την ελληνική τραγωδία…του Mervyn King, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας.

0
500

Η Δημοκρατία ξεκίνησε στην Ελλάδα, όμως τελευταία η Αθήνα πασχίζει να την καταστήσει να λειτουργεί ορθά.

Στις εκλογές της Κυριακής οι ψηφοφόροι απέρριψαν τον αριστερό ΣΥΡΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα και στράφηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ο Mervyn King, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σε άρθρο γνώμης, στο Bloomberg Opinion.

Ανάμεσα στα άλλα υποστήριξε και τα παρακάτω:

Δυστυχώς φαίνεται πιθανή περαιτέρω απογοήτευση. Ο νέος ηγέτης κληρονομεί προβλήματα, που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλύσει – και αυτό εγείρει ερωτήματα για την Ευρώπη ως σύνολο.

Παρά την ακραία ύφεση, κατά την οποία το ΑΕΠ μειώθηκε κατά ¼ και τα πραγματικά εισοδήματα πολύ περισσότερο, η ανάπτυξη παραμένει βραδεία-πολύ αργή σε συνάρτηση με την ανεργία 18% και το χρέος που διαμορφώνεται στο 180% του ΑΕΠ.

Η αντιμετώπιση τέτοιου είδους οικονομικών δυσκολιών είναι αρκετά δύσκολη, καθώς απαιτεί υπομονή, και μπορεί να καταστεί δυσκολότερη με επίμονη αδύναμη ανάπτυξη.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της νέας κυβέρνησης είναι να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στην ονομασία της και θα μεριμνήσει για τις ανησυχίες τους. Με βάση το υπόβαθρο δύσκολα μπορεί αυτό να θεωρηθεί δεδομένο.

Οι βουλευτικές εκλογές δεν αποτελούν τη μόνη έκφραση της λαϊκής βούλησης, σημειώνει ο αρθρογράφος και αναφέρεται στα δημοψηφίσματα που διενεργήθηκαν σε χώρες της ΕΕ και ειδικότερα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη το 2015 στην Ελλάδα.

Η συνέχεια ΕΔΩ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here