Η Κίνα προειδοποιεί τον Soros να μην ποντάρει απέναντι στο νόμισμα της χώρας!

0
154

Σε δημοσίευμα της γνωστή κινεζική εφημερίδα προειδοποιεί τον George Soros να μην ποντάρει απέναντι στο νόμισμα της χώρας, το γουάν.

Η Κίνα προσπαθεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο εγχώριο νόμισμά της, το οποίο έχει πέσει 5% από τον Αύγουστο.

«Ο πόλεμος του Soros για το γουάν και το δολάριο του Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί ενδεχομένως να πετύχει – για αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία» αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της η εφημερίδα. «Κήρυξη πολέμου κατά νόμισμα της Κίνας; Χα χα,» αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η Λαϊκή Ημερησία, η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας.

Στόχος του σχετικού άρθρου-καταπέλτη προς τον Soros είναι να πείσει τους επενδυτές να συνεχίσουν να επενδύουν στο γουαν, καθώς είναι μια ασφαλής λύση παρά το 5,7% που βρίσκεται από το Αύγουστο.

Από μεριάς του ο George Soros μιλώντας στο Βloomberg, ανέφερε πως η πτώση του νομίσματος της χώρας είναι ένας καταπέλτης για την οικονομία της Κίνας δηλώνοντας πως «Οι Κίνα, άφησε να περάσει πάρα πολύς καιρός για την αντιμετώπιση της αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης που θα πρέπει να προσαρμοστεί από επενδύσεις και στις εξαγωγές που οδήγησε η εγχώρια ηγεσία. Έτσι, μια ανώμαλη προσγείωση είναι σχεδόν αναπόφευκτη».

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το τελευταίο διάστημα έχει μια επιβράδυνση, το χτύπημα 6,8% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, η οποία οδήγησε σε αύξηση μόλις 6,9 τοις εκατό σε ετήσια βάση, τα πιο αδύναμα αποτελέσματα σε 25 χρόνια.

Άλλες δημοσιεύσεις του κινέζικου τύπου ενέτειναν επίσης τις επικρίσεις τους της τακτικής κερδοσκοπία με το νόμισμα της Κίνας.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κινεζική κεφαλαιαγορά βιώνει μια μεγάλη κρίση, από τα οποία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με κερδοσκοπικές ενέργειες, ακόμα και φαύλο δραστηριότητες βραχυκυκλώματος,» ανέφερε το Xinhua σε ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 23/01/2016.

«Η Κίνα έχει αγωνιστεί κατά της κερδοσκοπίας, η οποία θα μπορούσε να προκαλεί το χάος. Ως αποτέλεσμα, αυτού θα αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος συναλλαγών και ενδεχομένως σοβαρές νομικές συνέπειες»…..Xinhua πρόσθεσε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here