Η Καρδίτσα Εκπέμπει SOS: Μέχρι και φέρετρα με νεκρούς παρασύρθηκαν στην πόλη.

0
861

Σοροί από το κοιμητήριο του χωριού Φυλακτή στην Καρδίτσα, έξω από την λίμνη Πλαστήρα, παρασύρθηκαν από τον κυκλώνα, ο οποίος έσπασε τους τάφους, με αποτέλεσμα να βγουν στην επιφάνεια φέρετρα.

Όπως καταγγέλλει στο «newsit.gr» κάτοικος της Καρδίτσας, στο δρόμο βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν οι σοροί τεσσάρων γυναικών που είχαν πεθάνει πρόσφατα:

«Έχουν σπάσει τάφοι στο νεκροταφείο Φυλακτής στη Λίμνη Πλαστήρα και έχουν βγει οι νεκροί στο δρόμο. Μια ξαδέλφη μου είδε φέρετρα, κόκαλα, να πηγαίνουν από δω και από εκεί. Πρόσφατα είχαν πεθάνει 4 γυναίκες και τις αναγνώρισαν και κανένας δεν κάνει τίποτα».

Στην Καρδίτσα δεν έχει αποκατασταθεί παντού το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ ανάπηροι γέροι προσπαθούν να σωθούν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη γέφυρα του «Μπολάνου» στο Μουζάκι γιατί εκεί πέρα από την αγνοουμένη που παρακαλάω τον Θεό να βρεθεί, δεν πλημμύρισαν σπίτια.

Η πόλη της Καρδίτσας κλαίει. Η πόλη έχει αποκλειστεί δεν υπάρχει τίποτα ούτε φαρμακεία. Ποτάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες. Οι γύφτοι κυκλοφορούν στου δρόμους και κλέβουν από παντού. Έχουν γκρεμιστεί σπίτια έχουν εξαφανιστεί οι δρόμοι.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Ο αναμενόμενος «Ιανός» και η απροετοίμαστη Κυβέρνηση.

Νεκρούς, αγνοούμενους και καταστροφές έχει προκαλέσει το τριήμερο που πέρασε ο μεσογειακός κυκλώνας ΙΑΝΟΣ σε συνδυασμό με τοπικές καταρρακτώδεις βροχές.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα καταγράφονται στη Θεσσαλία και, ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας που μετρά τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους καθώς και σοβαρές ζημιές.

Οικισμοί θάφτηκαν κάτω από πέτρες και λάσπη, σοβαρές υποδομές όπως γέφυρες καταστράφηκαν ενώ σοβαρή είναι η κατάσταση στο Μουζάκι, όπου γκρεμίστηκε το Κέντρο Υγείας. Εκατοντάδες ιδιοκτησίες έχουν πλημμυρίσει στο κέντρο της Καρδίτσας ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε διάφορες περιοχές όπως σε οικισμούς του Δήμου Παλαμά.

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες από την Παρασκευή ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε μήνυμα προειδοποίησης προς τους κατοίκους του νομού Καρδίτσας στις 10 το βράδυ όταν ήδη είχε ολοκληρωθεί η καταστροφή και υπήρχαν νεκροί.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.1. Επιχειρηματίας στην Καρδίτσα – «Είμαι ΝΔ, το φωνάζω, αλλά πλέον δεν είμαι τίποτα με αυτά τα ζώα»

Υ.Γ.2. Τσίπρας από Καρδίτσα: Ασπιρίνες τα κυβερνητικά μέτρα για την ολική καταστροφή.

«Η εικόνα που έχουμε από τις καταστροφές στην Καρδίτσα είναι εικόνα ολικής καταστροφής. Συνομίλησα με απελπισμένους ανθρώπους, επαγγελματίες, πολίτες που έχουν χάσει άλλοι την επιχείρησή τους, τα εμπορεύματά τους, άλλοι τις οικοσυσκευές τους.

Πιστεύω ότι είναι μια εικόνα που αξίζει τον κόπο να τη δει κανείς γιατί δεν είναι εύκολο να την περιγράψει».

Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι από την Καρδίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές του Νομού Καρδίτσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here