Η κατάντια του Μητσοτάκη και της Κεραμέως: «Τηλεκπαίδευση» σε καφενείο με κινητό μέσα στο κρύο!

0
361

Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα.

Εικόνες ντροπής αντικρίζει κανείς στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου: 5-6 παιδάκια με μπουφάν και κουκούλες για να μην αρρωστήσουν, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα, καθισμένα μέσα στο κρύο, έξω από ένα καφενείο, το μοναδικό που έχει ιντερνέτ στο χωριό, να μοιράζονται ένα…κινητό και ένα παλιό λάπτοπ κι αυτά δανεικά, για να μπουν στην πλατφόρμα Webex του υπουργείου!

Όπως γράφει το τοπικό proini.news:

Τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να διαφημίσει ως απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ελέω πανδημίας, η πραγματικότητα έρχεται να το διαψεύσει αποδεικνύοντας μάλιστα ότι πέρα από την ελλιπή προετοιμασία για την νέα αυτή πραγματικότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν δύο Ελλάδες και μαθητές δύο ταχυτήτων.

Είναι οι μαθητές ορεινών κυρίως χωριών αλλά και παιδιά αδύναμων οικογενειών που δεν έχουν ούτε πρόσβαση στο ιντερνέτ, ούτε τάμπλετ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πεύκης, κ. Γρηγόρης Ξουλεής που ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης του καφενείου-ψησταριά του χωριού, του μοναδικού χώρου που διαθέτει ιντερνέτ, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά και επειδή το μαγαζί του είναι κλειστό λόγω του lockdown φιλοξενεί τους μικρούς μαθητές σε ένα χώρο έξω από το κατάστημα.

Τους έχει βάλει ένα τραπέζι, τους παρέχει ιντερνέτ και τους έχει δώσει κι ένα δικό του παλιό λαπτοπ μήπως και μπορέσουν να κάνουν κι αυτά μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τρία από αυτά τα παιδάκια,  μοιράζονται κι ένα…κινητό!  Αυτή είναι η εικόνα της τηλεκπαίδευσης όχι μόνο στην Πεύκη, αλλά και σε πολλά άλλα χωριά και σε αδύναμα νοικοκυριά.

Το μόνο που ζητάει ο Πρόεδρος κάνοντας μια έκκληση ανάρτηση στο fb είναι να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να κινητοποιηθούν άμεσα,  γιατί εκτός των άλλων και ο καιρός θα αγριέψει σε λίγο και οι μικροί μαθητές δεν θα μπορούν πια να κάνουν μάθημα – ο θεός να το κάνει μάθημα – μέσα στο κρύο!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ. ΝΕΟ Χαστούκι στην ΝΔ η απάντηση του Προέδρου της Κοινότητας Πεύκης: «Ξέρουν που ανήκω, είμαι ΝΔ!…».

Ο Κλέφτης και ο Ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Προσπαθώντας η Νέα Δημοκρατία να μην παραδεχθεί ότι (1) η αποτυχημένη Νίκη Κεραμέως τα έκανε θάλασσα και (2) τα παιδιά σε χωριό της Ηλείας κάνουν τηλεκπαίδευση με κολοκύθες, είπε ότι την φωτογραφία την μοίρασε «Συριζαίος».

Έλα όμως που Πρόεδρος της Κοινότητας Πεύκης στο Άργος βγήκε στον Γιώργο Παπαδάκη και δήλωσε δημόσια ότι εξελέγει με την Νέα Δημοκρατία!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here