Η Κεραμέως τους έβγαλε όλους στο δρόμο!…

0
316

Καθολική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και στα συλλαλητήρια.

Χιλιάδες κόσμου βγήκε στο δρόμο κατά της αξιολόγησης και των αυταρχικών πρακτικών που μετέρχεται το υπουργείο Παιδείας με τις εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναφέρουν πως ξεπέρασε το 70%.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο και πραγματοποίησαν συλλαλητήριο προς τη Βουλή στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και ενάντια στις δικαστικές προσφυγές της Νίκης Κεραμέως. Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές από τα Προπύλαια και όλοι μαζί κατέληξαν στη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί «έδωσαν τη δική τους απάντηση στην αντιεκπαιδευτική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας» ανέφερε η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας πως πρόκειται για μία «από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων».

Πρόκειται για μια συνολική κινητοποίηση του κλάδου με σχεδόν καθολική συμμετοχή. «Με δίκες και βία δεν γίνεται παιδεία» φώναξαν αρκετές φορές, ενώ ενδεικτικό είναι και το πανό που κρατούσαν με σκίτσο της Νίκης Κεραμέως κρατώντας κλομπ και αναφωνώντας «εγώ είμαι ο νόμος».

Να σημειώσουμε πως οι εφέσεις της υπουργού Παιδείας αλλά και των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών που είχαν προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης εκδικάστηκαν χθες με τη διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών να εγείρει πολλά ερωτήματα. Ενώ οι νομικοί παραστάτες των τριών Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν αναβολή, το αίτημα απορρίφθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here