Η ΚΟΝΤΡΑ συνεχίζεται και η Θεοχάρους καλεί τον Βενιζέλο να παραιτηθεί!

0
235

Συνεχίζεται η κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους, η οποία μάλιστα με δήλωσή της απάντησε στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και τον κάλεσε να παραιτηθεί!

Σημείωσε ακόμη ότι τίθεται μείζον ζήτημα ευθυνών και του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος κατά την άποψη της οφείλει να παύσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μιλώντας σε εκπομπή του SigmaLive, έκανε λόγο για ανευθυνότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι η ίδια αμφιβάλλει ακόμα και αυτή τη στιγμή αν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έχει μελετήσει το έγγραφο που υπέβαλε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου το οποίο χαρακτηρίζει την ΚΔ εκλιπούσα.

«Θέλω να τονίσω ότι στο όνομα της συνεργασίας των κυβερνήσεων Κύπρου και Αθηνών απέκτησε το θράσος ο κ. Βενιζέλος να συγγράψει το ανοσιούργημα το οποίο παρουσιάσατε πριν από λίγο», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας τα όσα αναφέρει η δήλωση Βενιζέλου ανοησίες!

«Δεν απάντησε στο απλό και σαφέστατο ερώτημα που έθεσα ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν είμαι υποτακτική του κυρίου Βενιζέλου. Είμαι υπόλογη έναντι του κυπριακού λαού και ρωτούσα τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Προεδρεύουσας χώρας και είχε υποχρέωση να απαντήσει», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι τίθεται μείζον ζήτημα ευθυνών και του κυρίου Σαμαρά, ο οποίος κατά την άποψη της οφείλει να παύσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να εκφράσει την ενόχληση του, δηλαδή μέσω ρηματικής διακοίνωσης, διερωτήθηκε γιατί ποτέ η Ελλάδα δεν έχει κάνει μια ρηματική διακοίνωση όταν τα τούρκικα αεροπλάνα πετάνε πάνω από την Αττική και ο τουρκικός στόλος περιπλέει το Σούνιο και ο Νταβούτογλου επισκέπτεται την Κύπρο.

«Έκανε ρηματική διακοίνωση για ένα δικαίωμα που ίσχυσα καθήκοντος μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερωθούν και οι αρχές του κοινοβουλίου για το αν μπορεί να δέχεται τέτοια επίθεση ένας ευρωβουλευτής»….είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σημείωνε πως «δήθεν – πατριωτικοί κύκλοι – προσπαθούν να εμπορευτούν εθνικές ευαισθησίες».

Επίθεση στην ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει κοινή γραμμή με τον Σαμαρά τόσο για το Κυπριακό όσο και για τα υπόλοιπα εθνικά θέματα.

Η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Είναι λυπηρό το ότι οι ίδιοι πάντα δήθεν «πατριωτικοί» κύκλοι, που προσπαθούν να εμπορευτούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες, κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

Αντιθέτως τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, πάντα σε στενή συνεργασία και πλήρη ταύτιση, αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και την τάξη λόγω της ανευθυνότητας με την οποία μια ευρωβουλευτής επιχείρησε να αλλοιώσει την πραγματικότητα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, την στιγμή που η απερχόμενη ελληνική προεδρία παρουσίαζε τον απολογισμό της δια του Πρωθυπουργού.

Σχετικά κείμενα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και είναι ευανάγνωστα και απολύτως σαφή. Η αντίδραση των δύο υπουργείων ήταν αναγκαία όχι μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος, όχι μόνο γιατί ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αλλά και γιατί έπρεπε να προστατευθεί η εξαιρετική δουλειά των στελεχών των διπλωματικών υπηρεσιών Ελλάδας και Κύπρου σε Βρυξέλλες, Αθήνα και Λευκωσία.

Όλα τα άλλα είναι ανεύθυνες μικροκομματικές ή προσωπικές δημαγωγίες για μια στιγμή δημοσιότητας εν ου παικτοίς.

Το χειρότερο είναι ότι η ευτέλεια των προθέσεων των παραπάνω κύκλων αποκαλύπτεται διότι βασικό μοτίβο των παρεμβάσεων τους είναι η δήθεν απόκλιση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών στην προσέγγιση και διαχείριση επιμέρους θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Ας καταλάβουν ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου και επιπλέον επιδίωξη να διαφυλαχθεί στα θέματα αυτά ο μεγαλύτερος δυνατός βαθμός ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το γεγονός ότι, ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, αποφεύγω συστηματικά να συνδέω τα εθνικά θέματα με ευτελείς όψεις της εσωτερικής πολιτικής πραγματικότητας και το γεγονός ότι ως εκ τούτου ανέχομαι συχνά – για λόγους προστασίας της διεθνούς εικόνας της χώρας – να εκφέρονται ως δήθεν στρεφόμενες εναντίον μου και εναντίον του κόμματος που ηγούμαι αντιδράσεις που αφορούν κυβερνητικές πολιτικές συμφωνημένες, φυσικά με τον Πρωθυπουργό, θα ήταν λάθος να εκληφθεί από οποιονδήποτε ως άδεια να φλερτάρει με τους παραπάνω κύκλους, να ασχημονεί ή πολύ περισσότερο να παίζει προσωπικά παιχνίδια με εθνικά θέματα».

Δείτε την εκπομπή του SigmaLive στην οποία η Ελένη Θεοχάρους σε δήλωσή της απάντησε στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και τον κάλεσε να παραιτηθεί:

{videobox}QRJ3OIUNm-g{/videobox}

{jcomments on}

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here