Ο Κυβερνητικός Κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο για την Ακρίβεια και οι Έλληνες «θυσιάζουν» δύο μισθούς μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα.

0
133

Ο μέσος ετήσιος λογαριασμός είναι μεγαλύτερος από τους μηνιαίους μισθούς των χαμηλόμισθων εργαζομένων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, οι Έλληνες εργαζόμενοι, επιβαρύνονται με σχεδόν δύο μηνιαίους μισθούς από την αύξηση των τιμών του Ηλεκτρικού Ρεύματος!

ηλεκτρικο ρευμα – Pronews.gr

Σημειώνεται ότι χθες ο Χ. Σταϊκούρας εξήγησε την λογική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά την οικονομία: Αφαίμαξη του λαού μέσω της ακρίβειας και παροχή «ψίχουλων» υπό τη μορφή επιδομάτων που…βαφτίζονται «ενίσχυση».

Ο Κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο!…

«…τα μέτρα που έχουν Δημοσιονομικό Κόστος 4,3 δις ευρώ δηλαδή περίπου το 2% το ΑΕΠ και έχουν διασφαλιστεί και τόσο από την υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις-άρα μόνιμα μέτρα μπορούμε να πάρουμε-όσο και με την καλύτερη πορεία της οικονομίας εξαιτίας και της ακρίβειας».

Ο άνθρωπος!…ομολόγησε ότι η Κυβέρνηση εισπράττει καθημερινά περισσότερους φόρους μέσω της ακρίβειας και άρα όλα πάνε καλά!…

Οι περισσότερες Ημέρες Εργασίας για να πληρωθούν οι ετήσιοι λογαριασμοί ρεύματος (σύμφωνα με τον ακαθάριστο κατώτατο μισθό) απαιτούνται στην Τσεχία (65), ενώ ακολουθούν η Ελλάδα και η Εσθονία με 54.

Ελλάδα: Δύο κατώτατοι μισθοί και 54 μέρες δουλειά για να πληρωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος | SDNA

Σύμφωνα με την ανάλυση της Συνομοσπονδίας, ο μέσος ετήσιος λογαριασμός ενέργειας είναι πλέον μεγαλύτερος από τους μηνιαίους μισθούς των χαμηλόμισθων εργαζομένων στην πλειονότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Περίπου 9.500.000 εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν ήδη δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας πριν από την έναρξη της κρίσης του κόστους ζωής, και τώρα το κόστος του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 38% σε όλη την Ευρώπη σε σύγκριση με πέρυσι.

Αυτό έχει κάνει τους εργαζομένους που παίρνουν τον κατώτατο μισθό σε 16 κράτη-μέλη της Ε.Ε. να χρειάζεται να βάλουν στην άκρη το ποσό ενός μηνιαίου μισθού ή και περισσότερο, προκειμένου να διατηρήσουν τα φώτα αναμμένα και τη θέρμανση στο σπίτι. Το 2021 αυτό συνέβαινε σε οκτώ κράτη-μέλη.

Ο αριθμός των ημερών που ένα άτομο το οποίο αμείβεται με τον κατώτατο μισθό πρέπει να εργαστεί για να πληρώσει τον λογαριασμό ενέργειας έχει αυξηθεί δραματικά σε ορισμένες χώρες: Εσθονία (+26), Κάτω Χώρες (+20), Τσεχία (+17), Λετονία (+16).

Σε τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Ιταλία, ο μέσος ετήσιος λογαριασμός ενέργειας είναι επίσης πλέον μεγαλύτερος από τους μισθούς ενός μήνα για έναν εργαζόμενο που παίρνει τον μέσο μισθό.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, η συνομοσπονδία καλεί τους ηγέτες της Ε.Ε. να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να τερματιστούν οι μη βιώσιμες αυξήσεις των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη με ένα σχέδιο έξι σημείων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αιτήματα για αύξηση των μισθών και πλαφόν στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας για τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here