Η Κυπριακή Κυβέρνηση μετατρέπει το ELA σε κρατικό χρέος!……του Παντελή Νικολαΐδη.

0
282

Έχουν πέσει πλέον οι μάσκες και ποιος είναι ο πραγματικός τους προορισμός, που δεν είναι σίγουρα ο κόσμος και ο λαός. Η Κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών μετατρέπει το ύψους 9.2 δις χρέος της πρώην ΛΑΙΚΗΣ, το οποίο έχουν μεταφέρει στους ώμους της Τράπεζας Κύπρου, σε δημόσιο χρέος.

Να τονίσουμε ότι το ELA (Emergency Liquidity Assistance – Επείγουσα Παροχή Ρευστότητας) έχει εκχωρηθεί με την ενεχυρίαση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΙΚΗΣ. Δεν έχει καμιά σχέση με το κράτος το οποίο δεν είχε καμιά απολύτως εμπλοκή και υποχρέωση.

Επομένως ο ELA ήταν μετέωρος και εκτεθειμένος αφού με το κλείσιμο της ΛΑΙΚΗΣ δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει πίσω τα λεφτά του και ενδεχομένως θα τα έχανε.

Όμως η Κυβέρνηση ενεργώντας εκ μέρους των συμφερόντων του ELA και όχι των πολιτών έχει μεταφέρει τα 9.2 δις στην Τράπεζα Κύπρου η οποία είναι αδύνατο να τα αποπληρώσει.

Όμως φαίνεται ότι η τράπεζα Κύπρου δεν πάει καθόλου καλά και η Κυβέρνηση ενεργώντας και πάλι εκ μέρους των συμφερόντων του ELA, δια της έκδοσης ομολόγων του δημοσίου ως εγγύηση, μετατρέπει ένα καθαρά τραπεζικό χρέος σε δημόσιο.

Δηλαδή στην Κύπρο και μας κούρεψαν τις καταθέσεις και μας έχουν χρεώσει εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος στα 21 δις, εκ των οποίων μόνο τα 13 είναι δημοσιονομικά. Τα υπόλοιπα 9 είναι καθαρά τραπεζικά.

ΥΓ: Πού πραγματικά βρίσκονται οι βουλευτές και τα κόμματα να εξηγήσουν στον κόσμο το έγκλημα που γίνεται αυτή τη στιγμή; Τα 56 κωθώνια που ονομάζονται εκπρόσωποι του λαού που είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή, τώρα αποκαλύπτεται ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος τους;

Πως λειτουργεί ο μηχανισμός ELA; Πατήστε ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here