Η Κύπρος γιορτάζει τη 58η επέτειο από την ανεξαρτησία της: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

0
708

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 58η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους εορτασμούς να κορυφώνονται με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Την ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί στους εορτασμούς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 10.30. 

Στις 09.15 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε τρισάγιο μπροστά από τις στήλες των πεσόντων αντιστασιακών εντός του πάρκου του Προεδρικού. 

Ακολούθως θα καταθέσει στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα καθώς και στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ`, στο Προεδρικό. 

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η σύζυγός του θα παραθέσουν δεξίωση προς το διπλωματικό σώμα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Στιγμές υπερηφάνειας στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου:

{videobox}PQZLjzw8WB0{/videobox}

Την ίδια στιγμή, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Sammy Revel μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε θερμές ευχές για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα προς την Τουρκία.

Δείτε την ανάρτηση του:

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here