Η Κύπρος Τίμησε τον Σταυραετό του Μαχαιρά!

0
299

Το καλύτερο μνημόσυνο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου θα ήταν μια επανενωμένη πατρίδα!….

Το πρωί της Κυριακής (26/02) τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου στην Μονή του Μαχαιρά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η αναπαράσταση της μάχης του Μαχαιρά με τους Άγγλους κατά την οποία σκοτώθηκε ο ήρωας της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου κάηκε ζωντανός αρνούμενος να παραδοθεί στους κατακτητές.

Ο Δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής, σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, στον Μαχαιρά, δήλωσε ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου δεν αγωνίστηκε και δεν θυσιάστηκε για να είναι σήμερα Τουρκοκρατούμενη η γενέτειρά του και όλος ο Πενταδάκτυλος τον οποίο δρασκέλισε πολεμώντας κατά του Αγγλικού ζυγού, είπε την Κυριακή:

«Το καλύτερο μνημόσυνο για τον ήρωα μας, για όλους τους ήρωες», πρόσθεσε, «είναι αν μπορέσουμε να διοργανώσουμε το μνημόσυνό του σε μια ελεύθερη Λύση, σε μια ελεύθερη, επανενωμένη πατρίδα, χωρίς τον Αττίλα».

Ο κ. Καουρής σημείωσε ότι η παρουσία του Δήμου Λύσης στο μνημόσυνο και «στον ιερό χώρο του Μαχαιρά», είχε σκοπό «όχι μόνο για να τιμήσουμε τον Σταυραετό της Αξιοπρέπειας και χωριανό μας Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και να του απολογηθούμε για τις πράξεις και τις παραλήψεις μας γιατί, εμείς, με τα χέρια μας, καταστρέψαμε την πατρίδα μας».

Η Αναπαράσταση της  μάχης του Μαχαιρά:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here