Η λαμπερή Γκουίνεθ Πάλτροου είναι περιζήτητη!

0
213

Διάσημη, πλούσια, κάτοχος Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου, ελεύθερη και ωραία. Και για να καταλαβαινόμαστε αναφερόμαστε στην Γκουίνεθ Πάλτροου, την Αμερικανίδα ηθοποιό, τραγουδίστρια και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, ναι, ναι.

Ποια είναι

Η Γκουίνεθ Κέητ Πάλτροου γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου (Ζυγός το κορίτσι) του 1972 στο Λος Άντζελες, έχει 1.75 ύψος και είναι κόρη της Χριστιανής ηθοποιού Μπλάιθ Ντάννερ και του αείμνηστου Εβραίου παραγωγού-σκηνοθέτη Μπρους Πάλτροου. 

Η Γκουίνεθ μεγάλωσε και με εβραϊκές και με χριστιανικές αρχές. Οι συγγενείς του πατέρα της – οικογένεια Ασκενάζι – μετανάστευσαν στην Αμερική από τη Λευκορωσία και την Πολωνία και το επίθετο του προπάππου της που ήταν ραβίνος στην Πολωνία, ήταν Πάλτροβιτς.

Το μικρότερο αδελφό της τον λένε Τζέικ. Η Γκουίνεθ μεγάλωσε στην Σάντα Μόνικα , πήγε αρχικά στο σχολείο Κρόσροουντς και μετά σε αριστοκρατικό ιδιωτικό θηλέων στη Νέα Υόρκη. Όταν ήταν 15 ετών πέρασε ένα χρόνο στην Ισπανία με τη μέθοδο ανταλλαγής μαθητών, όπου και έμαθε καλά τα ισπανικά.

Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα σπούδαζε Ανθρωπολογία , αλλά τα παράτησε για να ακολουθήσει την υποκριτική.

Η συνέχεια επί της……οθόνης

‘Όπως όλα τα κορίτσια τα οποία έχουν γονείς που ασχολούνται με τον κινηματογράφο έτσι και η Γκουίνεθ Κέητ ξεκίνησε την καριέρα της το 1989 σε μια τηλεοπτική ταινία που σκηνοθετούσε ο μπαμπά της κι αφού είχε περάσει αρκετά καλοκαίρια παρακολουθώντας τη μαμά της να παίζει στα Φεστιβάλ του Γουίλιαμστοουν της Μασαχουσέτης, έκανε κι εκείνη το επίσημο επαγγελματικό της ντεμπούτο εκεί, το 1990. 

Ακολούθησαν δυο ταινίες το 1991 και ένα σήριαλ στη συνέχεια κι άλλα φιλμ το 1992, ‘ 93, ‘95 και μέχρι το 1998 είχε καθιερωθεί το όνομά της στους καλλιτεχνικούς κύκλους του Χόλιγουντ πλάι στους διάσημους συμπρωταγωνιστές της.

Αισίως φθάνουμε στο 1998 λοιπόν, που γυρίζει το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» το οποίο εκτός του Όσκαρ, της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα, και πολλά άλλα βραβεία, εκτοξεύοντας τη φήμη και το κασέ της φυσικά.

Η ροζ τουαλέτα μάλιστα του οίκου Ραλφ Λώρεν που φορούσε στην 71η Απονομή των Όσκαρ, ξανάφερε στη μόδα το ροζ χρώμα. Η ταινία έκανε τζίρο πάνω από 100 εκατ. δολάρια στα box offices μόνο στις ΗΠΑ, ενώ οι κριτικοί λάτρεψαν την Γκουίνεθ γράφοντας πως επιτέλους ο ρόλος της ήταν αντάξιος του σπουδαίου ταλέντου της.

Ένα άλλο έργο με υπέροχο καστ που συμμετείχε το 1999 ήταν «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλυ» με τον Ματ Ντέημον, την Κέητ Μπλάνσετ και τον Τζουντ Λο. 

Φαίνεται όμως πως κι εκείνη την ακολούθησε η…κατάρα των Όσκαρ (άλλοι χωρίζουν, άλλοι μένουν στα αζήτητα, άλλοι αρρωσταίνουν, λέμε τώρα…), γιατί από το 2000 έως το 2005 έλαβε μέρος σε κακές ταινίες με τη δικαιολογία ότι ήταν απροετοίμαστη για την…..after Όσκαρ πίεση που της ασκήθηκε, δεν έδινε τόση σημασία στις επιλογές της αρκεί να της απέφεραν χρήματα, κι ασχολιόταν πολύ με την ανατροφή των δυο παιδιών της που ήταν μικρά ακόμη.

Από το 2000 όμως άρχισε να τραγουδά και σε αρκετές ταινίες της. Το 2005 πρωταγωνίστησε στην «Απόδειξη», αλλά το μεγάλο come back στην καριέρα της το κάνει το 2008 με το «Άιρον Μαν» που έσπασε ταμεία παγκοσμίως αποφέροντας πάνω από 585 εκατ. δολάρια, το 2010 γυρίζει το «Άιρον Μαν 2» και αποκτά το δικό της αστέρι στο «Hollywood Walk of Fame», το 2011 της φέρνει ένα βραβείο Έμμυ για το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά που είδαμε κι εμείς «Γκλη», όπου τραγουδούσε κιόλας.

Το 2012 παίρνει μέρος στους «Εκδικητές» – άλλο και τούτο – που κάνει εισπράξεις 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αχ βαχ! Και να σου λέει η Πάλτροου ότι φοβόταν να λάβει μέρος σε μια μεγάλη παραγωγή και την έπεισαν ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ κι ο σκηνοθέτης Τζον Φαβρώ και άκουσον άκουσον πως….

Μου τηλεφώνησε ο Ρόμπερτ και μου είπε «Μην αρνηθείς, θα περάσουμε καλά και θα είναι σπουδαία ταινία. Δεν θέλεις να συμμετάσχεις σε ένα θέαμα που θα δουν όλοι;»

Κι εγώ απάντησα: «Ουάου, δηλαδή θα είναι τόσο καλή;» «Ο Ρόμπερτ είχε δίκιο, γιατί μια ταινία δεν την γυρίζεις για τον εαυτό σου, τη γυρίζεις για να τη δουν πολλοί θεατές».

Το 2013 πηγαίνει και στο «Άιρον Μαν 3» και μέχρι τώρα η επιτυχία της συνεχίζεται . Από το 2005 ήταν στις διαφημίσεις το «πρόσωπο» της σειράς της Εστέ Λόντερ «Pleasures Gwyneth Paltrow collection» η οποία δώρισε περί τις 500.000 δολάρια από τις πωλήσεις , στην έρευνα για τον καρκίνο του στήθους.

Το 2006 έγινε το « κορίτσι» της Κορεάτικης εταιρίας ρούχων Bean Pole International, προσθέτοντας έτσι μερικά ακόμη μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό της. Το 2013 το «People» την ανακηρύσσει σαν «Την Ωραιότερη Γυναίκα».

Οι σχέσεις της

Στα 24 της αρραβωνιάζεται με ποιον λέτε; τον Μπραντ Πιτ με τον οποίο είχε σχέση από το 1994 έως το 1997. Σχόλασε όμως ο αρραβών γιατί σύμφωνα με την Γκουίνεθ δεν ήταν έτοιμη για γάμο, αν και αισθανόταν υπεύθυνη που πλήγωσε τον Μπραντ με διάφορες δηλώσεις της στα ΜΜΕ.

Έτσι αποφάσισε να κρατά τις σχέσεις της μακριά από τα φώτα τις δημοσιότητας, όσο γινόταν αν και από το 1997 μέχρι το 2000 συνδεόταν on and off με τον Μπεν Άφλεκ.

Το 2000 γνωρίζει τον Κρις Μάρτιν τραγουδιστή του συγκροτήματος Coldplay, παντρεύονται το 2003 και αποκοτούν μια κόρη κι ένα γιο που – μιας και ο πατέρας της ήταν Εβραίος – τα μεγάλωσε με αυτή τη θρησκεία.

«Είμαι μια Εβραία μάνα, έλεγε στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι, μόνο να δεις την ποσότητα φαγητού που φτιάχνω θα καταλάβεις». Πριν πέντε μήνες χώρισαν και η σταρ το ανήγγειλε μέσω της ιστοσελίδας της Goop.com, έτσι είναι της μόδας τώρα , εδώ και στη χώρα μας το ποιoύν οι «celebrities» όχι στο Χόλιγουντ…..

Ο Μάρτιν όμως και η Γκουίνεθ διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και εξακολουθούν και να βλέπονται τόσο, που τους μπερδεύουν όλους γιατί νομίζουν πως ξανάσμιξαν. «Υπάρχει πολλή αγάπη μεταξύ μας και είμαστε περήφανοι γονείς αλλά μένουμε χωριστά», δηλώνει ο Μάρτιν.

H Πάλτροου ίδρυσε το 2008 στο διαδίκτυο το εβδομαδιαίο της lifestyle newsletter Goop.com, είναι το πρόσωπο της αμερικάνικης εταιρίας μόδας Coach, έχει αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο και έχει γράψει τέσσερα βιβλία μαγειρικής.

Όσο για τη νέα της ταινία, θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του γοητευτικού Αντόνιο Μπαντέρας που θα υποδυθεί τον Πάμπλο Πικάσσο στο έργο του σκηνοθέτη Κάρλος Σάουρα «33 Μέρες» το οποίο αναφέρεται στη διάρκεια που έκανε ο μεγάλος ζωγράφος για να ετοιμάσει τον διάσημο πίνακά του Γκουέρνικα και τη συναισθηματική φόρτιση του καθώς τον ετοίμαζε.

Η Γκουίνεθ θα υποδυθεί την αρτίστα Ντόρα Μάαρ που είχε δεσμό εκείνη την εποχή μαζί του. Η ταινία θα προβληθεί στην Ισπανία το 2015 με τον τίτλο «Γκουέρνικα 33 μέρες» όπως και στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο με τον τίτλο «33 Μέρες».

Αναμένομεν….. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here