«Η Μάνια»

0
348

«Η Μάνια» του Γιάννη Χόλη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, Σειρά Ελληνική Λογοτεχνία.

……«Το κολλημένο μυαλό της, το καθυστερημένο, οι πρωτόγονες εμμονές της, αυτά έφταιγαν που είχαν φτάσει μέχρι εκεί. Αυτή έφταιγε για όλα».

Αλήθεια, αυτή φταίει για όλα; Οι άλλοι δεν θα πληρώσουν; Μπορεί και όχι, κι ας ευθύνονται για τόσα και τόσα. Είναι πανούργοι, αδίστακτοι, προβλέπουν τι μπορεί να τους συμβεί πιο καθαρά απ’ όσο μια μάγισσα όταν κοιτάζει τη γυάλα της.

Γιατί η Μάνια είναι από μόνη της δέκα, εκατό, ίσως χίλιες μάγισσες μαζί. Τα μαντεύει όλα, χτυπά και μετά κρύβεται μέχρι να έρθει η στιγμή του επόμενου κεραυνού. Άπιαστη λοιπόν, και μαζί της άπιαστος και ο άλλος. 

Καμία αστυνομία του κόσμου και καμία τράπεζα – γιατί κι εκεί ανακατεύτηκαν – δεν θα τους φράξει το δρόμο. Τα μπέρδεψαν όλα και μετά είπαν αντίο σε όλους. Κι έφυγαν ξέροντας ότι δεν θα τους σταματήσει κανείς. Ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Γιάννης Χόλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πριν πάρει το πτυχίο αρχιτεκτονικής από τη Φλωρεντία, συμμετείχε σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Αγγλία και στην Ιταλία, όπου και διακρίθηκε. Ως αρχιτέκτονας εργάστηκε αρχικά σε πολυεθνική εταιρεία και μετά ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας. Δραστήριος στο χώρο των κλασικών αυτοκινήτων, συμμετέχει σε διεθνείς εκδηλώσεις.

Στον κόσμο του μυθιστορήματος εμφανίστηκε το 2012 με το «Ρέκβιεμ για Δύο», ένα ψυχογράφημα με αστυνομική πλοκή, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here