Η μίζα έχει καταντήσει εθνικό μας άθλημα!!

0
228

Χαμός τις τελευταίες ημέρες με μια σειρά σκανδάλων τα οποία έχουν να κάνουν με μίζες. Συλλήψεις, ανακρίσεις, καταθέσεις κτλ.

Το εξοργιστικό σε όλα αυτά είναι η νοοτροπία. Όλοι πρέπει να πάρουν μίζα. Τι φέρεται ότι έλεγε ο Τομπούλογλου;

«Θα δώσω € 150.000,00 και δε θα βγάλω τίποτε;»

Θα δώσεις; Από πού θα δώσεις; Από την τσέπη; Δικά σου είναι τα χρήματα; Κι αυτός ο άνθρωπος ήθελε να βγει και Δήμαρχος! Όχι άδικα.

Καταστροφική για τους δημοκρατικούς θεσμούς απεδείχθη η διαφθορά που στηρίχτηκε στην διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με την οικονομική και μιντιακή.

Εκτός από την κεντρική εξουσία είναι έντονη και η πολιτική «δυσοσμία» που επικρατεί πάνω από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας, αφού από ότι φαίνεται έχει μπει και αυτός στον «χορό» της διαφθοράς δημιουργώντας την εντύπωση της «μαφίας», κάποιων τοπικών αρχόντων, μετά από τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις και τις εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις, δημάρχων, νομαρχών ακόμα και διορισμένων ή αιρετών περιφερειαρχών.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές από τις έρευνες του οικονομικού Επιθεωρητή έχουν προκύψει σε πολλούς ΟΤΑ, πολλά έργα που κατατμήθηκαν παράνομα ή και χωρίς κατάτμηση ανατέθηκαν με την γνωστή διαδικασία ως «45άρια».

Από τους ελέγχους που έγιναν εντοπίστηκαν ευθύνες σε βάρος μεγάλου αριθμού προσώπων, υπαλλήλων, εργολάβων και αρχόντων της Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή έγιναν απευθείας αναθέσεις έργων σε εργολάβους, με προφανή ιδιοτελή κίνητρα.

Έτσι φάνηκε πως κάποιοι στους ΟΤΑ είχαν δημιουργήσει μια καλοστημένη επιχείρηση και λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα, μέσω των απευθείας αναθέσεων έργων ύψους 45.000 ευρώ, ειδάλλως πως αδίκως κατηγορούνται, εάν πρέπει να γίνει δημόσια η παραδοχή, ότι αυτός ήταν ο κανόνας για όλους τους ΟΤΑ και στο «ΔΟΓΜΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ» είχαν όλοι συμμορφωθεί .

Ρίξτε μια ματιά στις διαύγειες των ΟΤΑ να χορτάσετε απευθείας αναθέσεις…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here