Η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Δήμο Κηφισιάς.

0
203

Με υπερηφάνεια για το «ΌΧΙ» του ’40, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων, των Λυκείων καθώς και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Κηφισιάς παρέλασαν, τιμώντας τους ήρωες του έπους.

Η νεολαία της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, των Αστυνομικών Τμημάτων, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των εκπαιδευτικών αλλά των γονέων τους.

Την παρέλαση άνοιξε το Λύκειο Ελληνίδων με τις παραδοσιακές στολές και κρατώντας την ελληνική σημαία ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου μας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Φίλιππου Χίου παιάνιζε καθ’ όλη την διάρκεια της παρέλασης πατριωτικά εμβατήρια.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στον πανηγυρικό της ημέρας μίλησε για την εθνική επέτειο και τον Ελληνικό Ηρωισμό. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ξένους συμμάχους μας που πολέμησαν στο πλάι των προγόνων μας κάνοντας μια συμβολική αναφορά στον γενναίο Βρετανό Διοικητή δύο Μοιρών Hurricane, Επισμηναγό Pat Pattle που πολέμησε και έχασε την ζωή του στην χώρα μας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Θωμάκος τόνισε:

«Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, 

Ενωμένοι πραγματικά, ίσως μπορούμε και τα αδύνατα! Στο ιερό πανί της γαλανόλευκης, ΕΚΕΙ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ! 

Ζούμε στην πιο γλυκιά πατρίδα του κόσμου. Δεν μας πληγώνει η πατρίδα μας, αλλά οι άνθρωποι!
Ο ένας με τον άλλον. Ο φθόνος μας, η ζήλεια μας, ο εγωισμός μας. Ο κομματισμός και η δημαγωγία, θα αφανίσουν την πατρίδα. 

Με καινοτομία και πολιτισμό, με υπερβάσεις παντού, μπορούμε όχι μόνο να σωθούμε, αλλά και στο μέλλον να μεγαλουργήσουμε ξανά».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ξεκίνησαν από το πρωί της Εθνικής Εορτής, με την Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Θωμάκο, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και των Πολιτικών Κομμάτων.

Μετά το πέρας της παρέλασης, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού Προσώπου «Δημήτρης Βικέλας» χόρεψε ελληνικούς χορούς σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, στον υπαίθριο χώρο πάνω από το Parking Πλάτανος απέναντι από το Άλσος Κηφισιάς, ενώ στο ίδιο χώρο ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here