Η Μαντάμα Μπάτερφλαϊ στο Ηρώδειο!

0
331

Η δεύτερη υπερπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου 2013 στις 21.00 . Πρόκειται για την δραματική όπερα του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπάτερφλαι» σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε Άνα (Τόσκα).

Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η Μαντάμα Μπαττερφλάι, συγκινεί διαχρονικά και προκαλεί έντονα συναισθήματα. 

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία», η οποία εξιστορεί το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παρουσιάζεται σε νέα μεγαλειώδη παραγωγή με θεαματικά σκηνικά και αυθεντικά παραδοσιακά γιαπωνέζικα κοστούμια.

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι, η πρώτη όπερα που παρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1940, κρύβει μέσα της μια περιπετειώδη ιστορία αποδοχής της από το κοινό. Η πρεμιέρα της στη Σκάλα του Μιλάνου, στις 17 Φεβρουαρίου του 1904, ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τρεις μήνες αργότερα, το δεύτερο ανέβασμά της στη Μπρέσα σημαδεύεται από την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού.

Τον εμβληματικό και ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο της εύθραυστης γκέισας ερμηνεύουν η διάσημη Ιταλίδα σταρ της όπερας Μαρία Λουιτζία Μπόρσι και στη δεύτερη διανομή, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Τσέλια Κοστέα, η οποία λίγους μήνες πριν ερμήνευσε τον συγκεκριμένο ρόλο στην Όπερα της Νίκαιας (Γαλλία).

Στον ρόλο του Πίνκερτον εναλλάσσονται δύο κορυφαίοι τενόροι, ο Βάλτερ Φρακκάρο και ο Ιταλός Λουτσάνο Γκάντσι. Το ρόλο της Σουτζούκι κρατά η ρωσικής καταγωγής Ολέσσα Πέτροβα. Στο ρόλο του Σάρπλες οι δύο Έλληνες βαρύτονοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρης Πλατανιάς και Διονύσης Σούρμπης. Συμμετέχει η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ.

Προπώληση εισιτηρίων: από τα Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, καθημερινά 09.00–21.00 και από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39, (Στοά Πεσμαζόγλου) Δευτέρα-Παρασκευή 8.30–16.00, Σάββατο 9.00–14.30 Τηλ. 210 3272 000.

Ηλεκτρονική προπώληση: www.nationalopera.gr

Τιμές εισιτηρίων: ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ €25 ΖΩΝΗ Γ’ €45 ΖΩΝΗ Β’ €55 ΖΩΝΗ Α’ €60 ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ Β’ και Δ’ €85 ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ Γ’ €100 Φοιτητικό και παιδικό €15. ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Τηλ. 210 3711 342.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here