Η Μεγάλη Συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη….του Θανάση Λυρτσογιάννη.

0
304

Ο καθημερινός άνθρωπος που θα ρίξει την ψήφο του στην κάλπη θα έχει έναν λόγο παραπάνω να τιμωρήσει αυτούς που θεωρεί ενόχους, αν πειστεί πως η Ασυλία στα Μέλη της Επιτροπής θεσπίστηκε για να συμβάλλει στην συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Θα το θέσουμε ωμά:

-Τί φοβάται το Μαξίμου και θέσπισε το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει την εθνική τραγωδία στα Τέμπη;

-Τί φοβούνται τα τρία μέλη της επιτροπής;

-Και το πλέον κρίσιμο ποιος φοβάται;

-Το Μαξίμου ή τα μέλη της επιτροπής ή μήπως και οι δύο;

Θα πρέπει ο φόβος να είναι μεγάλος γιατί η θέσπιση του ακαταδίωκτου γεννά προβλήματα στο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία λίγο πριν από τις εκλογές. Τούτο το ακαταδίωκτο έχει μία τεράστια διαφορά σε σχέση με εκείνα που θεσπίστηκαν για τους τραπεζίτες και τον κορονοϊό.

Είναι η τεράστια οργή της κοινωνίας για το έγκλημα στα Τέμπη, που εκδηλώθηκε με τα πολύ μεγάλα και πρωτοφανή συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας - Κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και την παιδιατρική κάλυψη της Ικαρίας (ΦΩΤΟ) - Κατιούσα

Η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πράξη, αυτό το έκτρωμα, μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους πολίτες των οποίων η οργή έχει αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις, όπως έχει αποτυπωθεί και η ευθύνη της κυβέρνησης.

Η θέσπιση του ακαταδίωκτου συναντήθηκε με την οργή της κοινωνίας και μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής της. Γιατί οι πολίτες θέτουν και θα θέσουν τα ερωτήματα που και εμείς προτάξαμε στο άρθρο.

Και τότε το Μαξίμου και η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, τις οποίες βεβαίως δεν έχουν, γιατί αν τις είχαν θα τις παρουσίαζαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Και χωρίς απαντήσεις πειστικές θα πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι, αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Το ακαταδίωκτο θεσπίστηκε με στόχο τη συγκάλυψη.

Οι αρχιτέκτονες του εκτρώματος θα σκέφτηκαν πως με την θέσπιση της ασυλίας στέλνουν ένα μήνυμα σε εκείνους που θα κληθούν ως μάρτυρες στην επιτροπή. Έτσι δύσκολα θα βρεθούν μάρτυρες που θα τολμήσουν να κατονομάσουν ως υπεύθυνους κυβερνητικά ή κρατικά στελέχη. Οπότε και το πόρισμα της επιτροπής θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Μπορεί να έχουν δίκιο. Ωστόσο ο απλός πολίτης, ο οργισμένος πολίτης δεν θα κινηθεί στο φάσμα αυτών των συλλογισμών. Ο καθημερινός άνθρωπος που θα ρίξει την ψήφο του στην κάλπη θα έχει έναν λόγο παραπάνω να τιμωρήσει αυτούς που θεωρεί ενόχους, αν πειστεί πως η ασυλία στα μέλη της επιτροπής θεσπίστηκε για να συμβάλλει στην συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, αν το πόρισμα τους συγκαλύπτει.

Και είναι αυτός ο πολύ μεγάλος κίνδυνος για το Μαξίμου. Να γυρίσει δηλαδή η ασυλία μπούμερανγκ. Και επειδή οι εγκέφαλοι που το εμπνεύστηκαν το γνωρίζουν, θα πρέπει να φοβούνται πολύ περισσότερα από αυτά που θα προκαλέσει η υποψία ή αν θέλετε η βεβαιότητα της συγκάλυψης.

Και αυτή θα πρέπει να είναι η αλήθεια για τους ενόχους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here