Η νέα «Σκιώδης» Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα-Εκπλήξεις και Υποβαθμίσεις.

0
608

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι αλλαγές στα «σκιώδη» υπουργεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγραφε νωρίτερα το «ethnos.gr» οι αλλαγές είναι «σαρωτικές» καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να δώσει αέρα ανανέωσης στο κόμμα.

Οι σημαντικότερες μετακινήσεις αφορούν το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, το οποίο και αναλαμβάνει η Έφη Αχτσιόγλου αντικαθιστώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μάλιστα ο τομέας Οικονομικών θα έχει και αναπληρωτές τομέαρχες. Πρόκειται για τον Τρύφωνα Αλεξιάδη που θα αναλάβει το κομμάτι της φορολογικής πολιτικής και την Κατερίνα Παπανάτσιου που αναλαμβάνει τον τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Τον τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης αντικαθιστώντας τον Νίκο Παππά. Αναπληρωτές του θα είναι ο Χάρης Μαμουλάκης και ο Γιάννης Σαρακιώτης ο οποίος αναλαμβάνει την Έρευνα και την Τεχνολογία.

Τομεάρχης Εξωτερικών παραμένει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ αναπληρωτής του θα είναι ο Γιάννης Μπουρνούς. Η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει τον απόδημο Ελληνισμό και το εξωτερικό εμπόριο.

Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης στη θέση του Γιάννη Ραγκούση. Αναπληρωτής τομεάρχης θα είναι ο Διονύσης Καλαματιανός ενώ το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει η Χαρά Καφαντάρη.

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας παραμένει ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ αναπληρωτής του θα είναι ο Γιώργος Τσίπρας.

Καμία αλλαγή δεν συντελείται στον Τομέα Παιδείας, όπου παραμένουν ο Νίκος Φίλης και η Μερόπη Τζούφη.

Αναλυτικά ο «ανασχηματισμός» του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκιώδη Υπουργεία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here