Η Ομιλία του Πούτιν στη Δούμα για την προσάρτηση των 4 της Ουκρανίας περιοχών στη Ρωσία.

0
225

Στην προσάρτηση στη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας προχώρησε την Παρασκευή (30/09) ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε μία τελετή υπογραφής με τους επικεφαλής των τμημάτων αυτών.

Πούτιν: Ο λαός αποφάσισε - Η Ρωσία έχει 4 νέες περιοχές, θα τις προστατεύσουμε

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας, της κάτω Βουλής του Ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε πως ο πρόεδρος Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα σχέδια υπαγωγής τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία…ένα τεχνικό βήμα προς την προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών αυτών.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, σημαντικός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε στο επίσημο κανάλι της Δούμας στο Telegram πως ο Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα επίσημα αιτήματα των περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διεξήγαγε δημοψηφίσματα – όπως τα χαρακτηρίζει – σε τέσσερις εν μέρει ελεγχόμενες από αυτήν περιοχές της Ουκρανίας…το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια…και είπε πως τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι κάτοικοι τάχθηκαν με συντριπτικές πλειοψηφίες υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο δήλωσαν πως οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν υπό τον καταναγκασμό της κατοχής, δεν ήταν αντιπροσωπευτικές και παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

Δείτε ζωντανά την τελετή και την ομιλία του Πούτιν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here