Η ομιλία του συντοπίτη μας Υποναυάρχου Μάρκου Μάστρακα ΠΝ (εα) με θέμα «Νικηφόρες Ναυμαχίες Έλλης 1912 & Λήμνου 1913».

0
265

Υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 12/01/2015 και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Γκατσόπουλος» η ομιλία του συντοπίτη μας Υποναυάρχου Μάρκου Μάστρακα ΠΝ (εα) με θέμα «Νικηφόρες Ναυμαχίες Έλλης 1912 & Λήμνου 1913».

Την εκδήλωση προλόγισε εύστοχα και με θερμά λόγια για τον ομιλητή ο Πρόεδρος του «Βικέλλα» Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Ζαπάντης.

Το θέμα της κυριαρχίας των θαλασσών μας, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 102 ετών από τις ναυμαχίες αυτές, ήταν ενδιαφέρον και έκανε μεγάλη εντύπωση τηρουμένων των αναλογιών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στο Αιγαίο κυρίως και την ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου, πάλι από τη γείτονα Τουρκία!!

Η παρουσίασή του ήταν συνοπτική, λιτή και κατανοητή με παράθεση ιστορικών φωτογραφιών και πινάκων της εποχής που κατά διαστήματα διανθίζονταν από πραγματικά ηχητικά «εφέ» ναυτικού περιεχομένου όπως βομβαρδισμών, βολών τορπιλών και βομβίδων, ήχων υποβρυχίων συσκευών και αεροσκαφών και έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου προκαλώντας εύλογη συγκίνηση στους παριστάμενους!…

Η παρουσία του κοινού, εκπροσώπων Συλλόγων Κηφισιάς και των τοπικών ΜΜΕ, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν σημαντική ως και αρκετών εκ των Δημοτικών Συμβούλων υπό τον Δήμαρχό μας κ. Γιώργο Θωμάκο. 

Ο Υποναύαρχος Μάρκος Μάστρακας ΠΝ (εα).

Ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο μας απετέλεσε η παρουσία Αντιπροσωπείας 4 Αξιωματικών ΠΝ εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΝ, με επικεφαλής τον Πλοίαρχο Ιατρό κ. Εμμανουήλ Αναστασάκη, ως και των Αποστράτων Ναυάρχων Παν. Σωτηριάδη – Αλ. Χατζάκη – Γρ. Δεμέστιχα – Ιωαν. Παπασιλέκα – Νικ. Ακύλα και Μελ. Ίσαρη. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here