Η Παρακολούθηση του Καραμανλή και οι Αποκαλύψεις Snowden.

0
187

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης για τον Κώστα Καραμανλή και τις Υποκλοπές στην εκπομπή Western με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο:

Υ.Γ. Ποιοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή-Τα πέντε ονόματα που βρίσκονταν στα χέρια των Διωκτικών Αρχών.

Στο προσκήνιο επανέρχεται η ΤΟΤΕ πολύκροτη υπόθεση παρακολούθησης του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από 3 Ελληνοαμερικανούς και ένα τέταρτο άτομο που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας, οι οποίοι επιδίδονταν σε υποκλοπές στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας ως παραπέτασμα μία Επενδυτική Εταιρεία Συμβούλων.

Οι υποκλοπές συνεχίστηκαν και μετά την αποκάλυψή τους 2005, με τους «κατασκόπους» να ενημερώνουν λεπτομερώς την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, γνωστή ως NSA, η οποία εδράζεται στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 03/11/13 των Α. Κανδύλη και θ. Σωτήρη στην εφημερίδα Realnews:

«Με το ΑΦΜ της εν λόγω εταιρείας είχαν αγοραστεί τέσσερα κινητά. Τα τρία από αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στις πρώτες υποκλοπές, την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επικράτειας της τότε Κυβέρνησης, απενεργοποιήθηκαν.

Περίπου δύο μήνες μετά, το τέταρτο που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων

Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που φαίνεται να ήταν το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων. Οι Ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here