Η πρώτη συνέλευση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας».

0
290

Η πρώτη συνέλευση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», το βράδυ της Πέμπτης 05/06/2014.

Ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αφού ανέλυσε το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα και ευχαρίστησε τους εθελοντές, τα μέλη και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων με την Ανεξάρτητη Νέα Διοίκηση.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της «Δύναμης Ελπίδας» για συμμετοχικές διαδικασίες γίνονται πράξη καθώς ο κ. Θωμάκος τόνισε πως ανά δίμηνο θα πραγματοποιούνται συνελεύσεις του συνδυασμού όπου θα αποφασίζονται τα βασικά θέματα, με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον.

Παράλληλα ο κ. Θωμάκος συνέστησε σε όλους περίσκεψη, έθεσε τις κόκκινες γραμμές και μίλησε για δουλειά ακόμα και καθόλην την περίοδο του καλοκαιριού προκειμένου να γίνει στροφή στο μέλλον. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι άμισθος σύμβουλος της Νέας Διοίκησης θα είναι ο οικονομολόγος Σταύρος Απέργης.

Να σημειώσουμε πως δημιουργήθηκαν 13 Επιτροπές του συνδυασμού οι οποίες θα εργάζονται συστηματικά τα επόμενα πέντε χρόνια πάνω στο εξειδικευμένο αντικείμενο τους.

Οι επιτροπές θα καταστρώνουν πλάνα εργασίας και θα καταθέτουν τις προτάσεις τους στη Νέα Δημοτική Αρχή.

Σε αυτές τις ομάδες εργασίας έχουν την δυνατότητα συμμετοχής τα μέλη και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού αλλά και οι πολίτες που το επιθυμούν, συμμετοχή που θα αποτελεί εχέγγυο και εγγύηση δημοκρατικότητας.

Οι επιτροπές είναι:

-Οικονομικών Προγραμμάτων-ΕΣΠΑ-Καινοτομίας
-Επιχειρηματικότητας-Αγοράς-Ανεργίας-Καταστημάτων και Δημοτικής Οικονομίας
-Εσωτερικής Οργάνωσης-Καθημερινότητας
-Τοπικής Δημοκρατίας και Θεσμών
-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πληροφορικής
-Παιδείας
-Υγείας-Πρόνοιας-Κοινωνικών Θεμάτων
-Τεχνικών Θεμάτων-Περιβάλλοντος-Πολεοδομίας-Καθαριότητας
-Αθλητισμού- Πολιτισμού-Νεολαίας-Τουρισμού
-Κυκλοφοριακών Θεμάτων-Συγκοινωνιών
-Δημοσίων Σχέσεων-Διεθνών Σχέσεων-Χορηγιών
-Ασφάλειας- Πυρασφάλειας
-Ζωοφιλίας

Κάθε επιτροπή με εσωτερικές διαδικασίες θα εκλέξει τον συντονιστή της που θα συγκεντρώνει τις προτάσεις και θα τις παρουσιάζει στη Δημοτική ομάδα και στην Διοίκηση του Δήμου.

Παράλληλα με ψηφοφορία αποφασίστηκε πως μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και καταστήματα προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα αλλά και με σωστό προγραμματισμό και αξιολόγηση να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here