Η πρώτη τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. Κηφισιάς

0
519

Η πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξή του και τέσσερα έκτακτα.

Παρόντες μέσω διαδικτυακού προγράμματος ήταν 35 από τους 41 Δημοτικούς Συμβούλους που συζήτησαν για θέματα που αφορούν στον Δήμο μας αλλά και την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του COVID-19.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Ζαπάντης ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους του Τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, οι οποίοι έφεραν εις πέρας το εγχείρημα, που εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Ο κ. Θωμάκος στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Δήμο μας για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών. Επίσης, ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε και εργάζεται συστηματικά υπό δύσκολες και διαφορετικές συνθήκες.

Μετά την ενημέρωση ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε σε επόμενες ενέργειες του Δήμου μας:

-Στην απολύμανση που θα πραγματοποιηθεί στα σχολικά συγκροτήματα των Λυκείων και Γυμνασίων του Δήμου μας καθώς και των Δημοσίων ΙΕΚ πριν την επαναλειτουργία τους. Επεσήμανε ότι στις σχολικές μονάδες έχουν τοποθετηθεί  κλειστά καλαθάκια απορριμμάτων και αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα ενώ έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση της καθαριότητάς τους με επιπλέον προσωπικό, για απολύμανση ειδικών επιφανειών.

Στην επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών του Δήμου και στην εμπιστοσύνη που έδειξαν σε αυτές οι πολίτες. Με καινοτόμες υπηρεσίες και νέες καλές πρακτικές στοχεύει ο Δήμος να προσφέρει στους πολίτες προγράμματα Παιδείας, Επιμόρφωσης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Μέριμνας, Συναλλαγών με τις υπηρεσίες, Τοπικής Δημοκρατίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου μας.

-Στην επικείμενη συνάντηση του Σαββάτου (2/5), με τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς, προκειμένου να καθοριστεί μια κοινή γραμμή με στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης και της επισκεψιμότητας στα καταστήματα του Δήμου μας. Πρόκειται να επιτραπεί η επέκταση ατελώς τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διότι θα απαγορεύεται η λειτουργία του εσωτερικού τους χώρου.

Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν ενημερώσεις και προτάσεις.

Όλα τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς εγκρίθηκαν.

Μεταξύ άλλων το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων καθώς και η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για το έργο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας-Στερέωση κι αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων και προσθήκη στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου.

Για τη συζήτηση της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος και της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, εννέα παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με έγγραφό τους ζήτησαν την αναβολή τους προκειμένου να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.

Το αίτημα αναβολής επανήλθε στο Δ.Σ. και κατόπιν ψηφοφορίας (ισοψηφία 17-17) με την ψήφο ισχύος του Προέδρου (μετράει ως διπλή),  ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων τα οποία και εγκρίθηκαν.

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού περιλαμβάνονταν σημαντικά θέματα όπως: μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου (Γούναρη, Καραϊσκάκη, Αιγίνης) ύψους 100.000 ευρώ καθώς και θέματα υγειονομικά, προετοιμασίας διετούς προσχολικής αγωγής, προμήθειας οικοδομικών υλικών, δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας-Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCs κα.

Στη συνεδρίαση ψηφίστηκε επίσης, η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων εν όψει και της επαναλειτουργίας τους καθώς επίσης εγκρίθηκε και πόσο 118.700 ευρώ για επιχορήγηση αθλητικών σωματείων του Δήμου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here