Η Ρωσία ενσωματώνει στον Εθνικό της Κορμό 20 εκατ. Ρωσόφωνους και μετατρέπει σε «Ρωσικό Έδαφος» τα πρώην Ουκρανικά εδάφη.

0
191

Λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι η πόλη του Χάρκοβου έχει απομείνει μια απομονωμένη νησίδα με Ρωσόφωνους κατοίκους κατά 70% μέσα σε μια «θάλασσα» Ρωσικών εδαφών.

Η Ρωσία ενσωματώνει στο εθνικό της κορμό 20 εκατ. ρωσόφωνους και μετατρέπει σε «ρωσικό έδαφος» τα πρώην ουκρανικά εδάφη – Pronews.gr

H Μόσχα αποφάσισε να τοποθετήσει τοπικές ηγεσίες στις Ρωσόφωνες περιοχές που έχει καταλάβει, προκριμένου να επιταχύνει την ένωση με τον Ρωσικό Εθνικό Κορμό και την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων ως προς το ποια χώρα θα ήθελαν οι κάτοικοι να ανήκει η περιοχή τους, η Ρωσία ή η Ουκρανία.

Όλη η βιομηχανική περιφέρεια του Ντονμπάς στην οποία ανήκουν οι περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ σε ποσοστό 90% σήμερα, η περιοχή της Χερσώνας, η περιοχή της Ζαπορίζια, σε όλες αυτές τις περιοχές έχει ξεκινήσει η πολιτική διαδικασία για τη εκλογή νέων τοπικών αρχόντων εκλεγμένων από τον λαό και όχι διορισμένων, όπως έκανε η διοίκηση του Κιέβου πριν.

Μεγαλύτερη σημασία και μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο ήταν η επιλογή του πρώην δήμαρχος της ρωσικής πόλης Κράσνονταρ να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην περιοχή του…Χαρκόβου, στη βορειανατολική Ουκρανία, όπου ελέγχεται από τους ίδιους!

Λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι η πόλη του Χάρκοβου έχει απομείνει μια απομονωμένη νησίδα με ρωσόφωνους κατοίκους κατά 70% μέσα σε μια «θάλασσα» ρωσικών εδαφών.

Αυτή την στιγμή τέσσερις Ταξιαρχίες ελέγχουν από το βορρά, την ανατολή και την δύση την πόλη, αλλά η περιφέρεια είναι κάτι πολύ ευρύτερο.

Εντυπωσιάζει η απόφαση της Ρωσίας να διορίσει πολιτική διοίκηση τόσο νωρίς. Έξυπνη κίνηση, αλλά μη αναμενόμενη.

Αποσείει τα βάρη διαχείρισης των πολιτικών ζητημάτων από τις στρατιωτικές διοικήσεις και πλέον εντάσσει και το Χάρκοβο στην ενιαία διοίκηση της Ρωσίας.

Κάτι που σημαίνει ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου και αριθμού ενισχύσεων η κατάληψή και αυτής της πόλης.

Ο Αντρέι Αλεξεγένκο παραιτήθηκε χθες, Πέμπτη, από Δήμαρχος της πόλης Κρανοντάρ, που είναι η 16η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας και τώρα θα τεθεί επικεφαλής του νέο-διορισθέντος «Υπουργικού Συμβουλίου» στην επαρχία του Χαρκόβου,

Τι σημαίνει αυτό: Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει καταλάβει, αλλά θα τα εντάξει στο ρωσικό Εθνικό Κορμό άμεσα.

Όλες αυτές οι περιοχές θα δώσουν περί τα 20 εκατ. πληθυσμό στην Ρωσία, σχεδόν όλη την βαριά βιομηχανία που ανήκε στην Ουκρανία και βέβαια τεράστιους οικονομικούς πόρους.

Και λύνουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας καθώς από τα 142.000.000 κατοίκους η Ρωσία θα έχει πλέον 162.000.000 και η βιομηχανική της ισχύ θα αυξηθεί κατά 30% επιπλέον!

Και φυσικά δεν θα σταματήσουν εκεί: Το Κίεβο είναι η ιστορική πρώτη πρωτεύουσα των Ρώσων, είναι ότι είναι η Κωνσταντινούπολη για τους Έλληνες.

Στην πρώτη φάση της εκστρατείας τα τεράστια λάθη της Διοίκησης δεν επέτρεψαν την κατάληψη του Κιέβου παρά την μεγάλη στρατιωτική επιτυχία των αλεξιπτωτιστών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το ξέχασαν: Θα επανέλθουν στο Κίεβο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here