Η Τουρκία Δεσμεύει με NAVTEX το κέντρο του Αιγαίου!

0
144

Ο Ερντογάν βλέποντας πόσο μπουνταλάδες και φοβικοί είναι στην Ελληνική Κυβέρνηση, κάθε μέρα προχωράει και περισσότερο τις προκλήσεις του.

Λίγες μέρες λοιπόν πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρεθεί στην Τουρκία όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, αφού οι γείτονες μετέτρεψαν σε τζαμί την ιστορική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, τώρα ανακοινώνουν νέα NAVTEX από τον σταθμό της Σμύρνης.

Αμφισβητώντας τις περιοχές ευθύνης της Ελλάδας στο Αιγαίο, δεσμεύουν περιοχή στο κέντρο του Αιγαίου για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR). Συγκεκριμένα δεσμεύουν τρεις περιοχές στο Αιγαίο, με την άσκηση Έρευνας και Διάσωσης να πραγματοποιείται στις 15,16, 22 και 23 Μαΐου.

Εδώ και καιρό η Άγκυρα έχει επικεντρωθεί στο δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης της χώρας μας στο Αιγαίο, αμφισβητώντας το ευθέως.

Ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι άλλος από το να αμφισβητήσει και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ώστε να επεκτείνει στο μέσο του Αιγαίου τις επιχειρησιακές αρμοδιότητες της.

Να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα του Πάσχα έχει ξεκινήσει και η μεγάλη Τουρκική Αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος 2024» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι Κύπριοι, κάνοντας λόγο για ταπείνωση Μητσοτάκη από τον Ερντογάν, καθώς τον Έλληνα Πρωθυπουργό υποδέχονται οι γείτονες με την πρόκληση της μετατροπής σε τζαμί της Μονής της Χώρας, την άσκηση «Θαλασσόλυκος», αλλά και τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης, ο Ερντογάν δεν μας εμπαίζει απλά, μας εξευτελίζει!

Υ.Γ. Τουρκία: Ξεκίνησε η ναυτική άσκηση Denizkordu-II/2024- Επίδειξη δύναμης στη Γαλάζια Πατρίδα!

2019_martttt_tatbikattt_.jpg

Δέκα πέντε χιλιάδες άτομα συμμετέχουν στην άσκηση Denizkordu-II/2024 του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που θα διεξαχθεί στη «Γαλάζια Πατρίδα», γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Η άσκηση θα δώσει εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς. Η άσκηση, θα διεξαχθεί μεταξύ 7-18 Μαΐου στη Μαύρη Θάλασσα, τον Μαρμαρά, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here