Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου και ανοίγει «πυρ» στο Αιγαίο.

0
233

Νέα προκλητική NAVTEX από την Τουρκία…

Συνεχίζουν να αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο οι Τούρκοι, καθώς εξέδωσαν NAVTEX με την οποία δεσμεύουν περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

H Τουρκία μέσω του υδρογραφικού σταθμού της Σμύρνης, προχώρησε στην δέσμευση της περιοχής για ασκήσεις με πυρά στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Σημαντικό μέρος της περιοχής αυτής όμως περνά σε περιοχή Ελληνικής δικαιοδοσίας όπου η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει οδηγίες προς ναυτιλλόμενους ή να δεσμεύει η ίδια περιοχές.

Οι Τούρκοι δεν έχουν σταματήσει να εκδίδουν NAVTEX. Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι η εδραίωση της πεποίθησης ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο πέρα από τα 6ν.μ., άποψη που δυστυχώς την ενισχύουν και δηλώσεις από την Αθήνα, οι οποίες μιλούν για «ρεαλισμό» και «ψευδαισθήσεις».

Δεν είναι μόνο οι NAVTEX που δείχνουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει κι άλλα επιθετικά βήματα έναντι των ελληνικών συμφερόντων. Χθες δημοσιεύσαμε τις περιοχές στις οποίες η Τουρκική Κρατική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ ετοιμάζεται άμεσα να αρχίσει εργασίες.

ΕΛΙΑΜΕΠ για την εμπόλεμο κατάσταση με την Τουρκία: Να φανούμε ρεαλιστές – Σήκωσαν «λευκή σημαία» «πριν πέσει μια σφαίρα».

Την ώρα που η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία εισήλθαν σε εμπόλεμη κατάσταση ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, προχωράει σε ένα νέο εθνομηδενιστικό παραλήρημα και καλεί τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με «ρεαλισμό» και χωρίς «ψευδαισθήσεις».

Αθανάσιος Δρούγος: Ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here