Η Τράπεζα της Ελλάδας έχει λόγους να αμφισβητεί το Στουρνάρα;;…..του Κώστα Βουκελάτου.

0
238

Η Τράπεζα της Ελλάδας αμφισβητεί ευθέως τον Στουρνάρα για το πρωτογενές πλεόνασμα! Πώς τολμάει όμως να αμφισβητεί η Τράπεζα της Ελλάδας τον διορισμένο και όχι εκλεγμένο Υπουργό Οικονομικών; Ποιόν;

• Τον άνθρωπο που αμφισβήτησε τη δικαιοσύνη στην κρίση της για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού, που αμφισβητεί ευθέως σε κάθε ευκαιρία και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

• Τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το ότι άφησε χιλιάδες οικογένειες χωρίς πετρέλαιο τον περασμένο χειμώνα και θα αφήσει χωρίς πετρέλαιο και τον φετινό χειμώνα περισσότερες οικογένειες από πέρυσι.

• Τον άνθρωπο που είναι ο εκτελεστής του σχεδίου υπεξαίρεσης των κατοικιών από αθώους πολίτες και μάλιστα υπερασπίζεται αυτή την κλοπή με σκληρό πολιτικό λόγο.

• Τον άνθρωπο που φτωχοποιεί τους Έλληνες ενώ αυτός αντίθετα ζει πλουσιοπάροχη ζωή με επαύλεις στα βόρεια προάστια και βίλες στην Σύρο, τα οποία απέκτησε με την τοποθέτηση του σε δημόσιες θέσεις τα τελευταία 30 χρόνια πληρώνοντας όλοι εμείς τους παχυλούς μισθούς του και θα πρέπει να ευγνωμονεί τον ελληνικό λαό.

Τον αμφισβητούν για την διαχρονική του επιτυχημένη πορεία γιατί;

• Μήπως δεν τον θεωρούν ιδιαίτερα ευφυή γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί πληροφορίες και αναλύσεις γιατί δεν διαθέτει παρά τις σπουδές του οικονομική σκέψη;

• Μήπως επειδή έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις και εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία;

• Μήπως γιατί το ότι μαζί με τον Σημίτη οδήγησε την χώρα ανέτοιμη στην ΟΝΕ με καταστροφικά αποτελέσματα φέροντας μεγάλη ευθύνη, η αρχή του τέλους για την χώρα μας;

• Μήπως επειδή είχε ιδιαίτερο λόγο και ρόλο την περίοδο της Φούσκας του χρηματιστηρίου επί κυβέρνησης Σημίτη; Αιχμές τις οποίες είχε αφήσει πρόσφατα κατά του Γιάννη Στουρνάρα για το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου o βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης;

• Μήπως επειδή ήταν από τους πρώτους “ΣΕΦ” επί κυβέρνησης Σημίτη, στο “μαγείρεμα” των στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ;

• Μήπως επειδή ενώ παρέλαβε την δεύτερη σε μέγεθος ελληνική τράπεζα από την θέση του προέδρου, όταν αποχώρησε ίδιος ο «επιτυχημένος» η Εμπορική βρέθηκε στα πρόθυρα της καταστροφής, με αποτέλεσμα να πουληθεί στην γαλλική Credit Agricole.

Ακόμη και σήμερα πολλοί διερωτώνται αν ο Γιάννης Στουρνάρας εκτέλεσε συνειδητά κάποιο σχέδιο καταστροφής της εμπορικής τράπεζας. Όπως διαβάζω στον τύπο άνθρωποι, οι οποίοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι η διαχρονική επαφή που έχει με τους Γάλλους διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη στρατηγική που ακολούθησε ως διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα το ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα να περάσει στα χέρια της γαλλικής Credit Agricole.

Από τότε τον συνοδεύει ένα παρατσούκλι: Κόπερφιλντ. Για ποιο λόγο; Διότι έχει τη μοναδική, μαγική ικανότητα να εξαφανίζει τράπεζες.

Έρχεται και μεγαλύτερη τιμή να τον ονομάσουν «Μέγα Κόπερφλντ» γιατί κάπου έχει τάξει και την Ελλάδα και θα την εξαφανίσει μαζί με εμάς. Μήπως είναι τελικά υπερβολική η Τράπεζα της Ελλάδας που αμφισβητεί τον μέγα «Κόπερφιλντ Στουρνάρα»;

Διαβάζοντας στον τύπο από το 1986 όπου και τοποθετήθηκε ως ειδικός σύμβουλος επί ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου του υπουργείου Οικονομικών για θέματα δημοσίων επιχειρήσεων και εισοδηματικής πολιτικής, έως και σήμερα έχει ένα πλούσιο βιογραφικό αποτυχίας που πληρώνει ο ελληνικός λαός, ειδικά την περίοδο 1994-2004 που υπηρέτησε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Σημίτη και ήταν μέσα σε όλα τα περίεργα (χρηματιστήριο, Ο.Ν.Ε, εμπορική τράπεζα) που συντελέστηκαν και έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάντια.

Η ουσία είναι ότι η συνεχιζόμενη παρουσία αυτού του ανθρώπου, στο υπουργείο οικονομικών μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί για το μέλλον μας. Βάσει του βιογραφικού του είναι ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να κατανοήσει την σοβαρότητα των συνεπειών που έχουν οι πράξεις του και γιαυτό αδιαφορεί άλλωστε για το ένα είναι αποδεκτές και σωστές οι λύσεις που προσφέρει και τις υπερασπίζεται με θράσος χωρίς ντροπή.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις, σε όλες του τις εκτιμήσεις του για την ελληνική οικονομία και είναι επικίνδυνος για το μέλλον του τόπου, εξυπηρετώντας όπως φαίνεται μόνο ξένα συμφέροντα όπως έκανε πάντα άλλωστε.

Μην τον αφήσετε να διαπραγματεύεται με την ΤΡΟΙΚΑ γιατί είναι υπάλληλος της Γερμανίας και της ΤΡΟΙΚΑ και δεν το κρύβει δώστε ένα τέλος να αναλάβει ένας σοβαρός άνθρωπος το τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here