Η υποβάθμιση της Κάτω Κηφισιάς χτυπάει την πόρτα μας!!

0
340

Η εφημερίδα μας έλαβε την κάτωθι επιστολή από τον κ. Καπράλο Βασίλειο, Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο και εκπρόσωπο της «Επιτροπής Πολιτών ενάντια στην υποβάθμιση της Κηφισιάς», προς κοινοποίηση:

Αγαπητοί γείτονες των κατοικιών επί των οδών Γ. Νικολάου, Φραγκοπούλου και Αθ. Διάκου και της ευρύτερης περιοχής, η υποβάθμιση της Κάτω Κηφισιάς χτυπάει την πόρτα μας.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η περιουσία σας επί της οδού Γ. Νικολάου είναι κατά 22% φθηνότερη από την αντίστοιχη περιουσία επί της οδού Κοκκινάκη. Τα αίτια; Αυξημένη διέλευση οχημάτων (ηχορύπανση), μειωμένη δεντροφύτευση (δάφνες αντί δέντρων), ύπαρξη μαγαζιών που παραμορφώνουν την εικόνα της αμιγούς οικιστικής περιοχής.

Είναι γνωστό ότι τα μαγαζιά επί των οδών Γ. Νικολάου και Αθ. Διάκου βρίσκονται εντός αμιγούς οικιστικής περιοχής.

Παίρνουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εμπορικά καταστήματα εξυπηρετώντας τον τοπικό πληθυσμό και όχι ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για συνάθροιση κοινού και τραπεζοκαθίσματα προς εξυπηρέτηση ευρύτερης έκτασης πελατείας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ήδη αυξημένης διέλευσης οχημάτων και της ηχορύπανσης.

Δυστυχώς, όπως διαπιστώσαμε, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η προέγκριση που έλαβε το κατάστημα επί των οδών Γ. Νικολάου και Αθ. Διάκου, για να λειτουργήσει ως παραδοσιακό καφενείο / αναψυκτήριο.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η προέγκριση – η οποία δεν συνεπάγεται και τελική έγκριση – αφορά μόνο στο γωνιακό κατάστημα, που δεν υπερβαίνει τα 41 τετραγωνικά μέτρα. Συνεπώς, είναι παράνομη η συνένωση αυτού με τα άλλα δύο όμορα καταστήματα για την οποία κρίνονται συνυπεύθυνοι και οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες.

Όπως παράνομη ήταν και η κοπή δέντρων επί της οδού Διάκου και Κοντογιώργου, καθώς και η διατήρηση αυθαίρετης παράγκας στον ίδιο χώρο, στο πίσω μέρος του εν λόγω καταστήματος επί της οδού Κοντογιώργου.

Επίσης έγινε γνωστό ότι κάποια βράδια μπορεί το παραδοσιακό καφενείο – τσιπουράδικο που θα σερβίρει ζεστά μπακαλιαράκια να μετατρέπεται και σε μουσικό καφενείο – ρεμπετάδικο με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Αλήθεια, πού θα παρκάρουν οι επισκέπτες του;; Στην οδό Κοντογιώργου μήπως;

Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για το σκεπτικό της «κατεπείγουσας» χορήγησης προέγκρισης από την αρμόδια Δημοτική Αρχή (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ) για το συγκεκριμένο κατάστημα, αφού σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η παρ.2.3 του άρθρου 2 της υπ’αριθμ.8862/Π341/29-5-1992/ΦΕΚ 601Δ’ /24-6-1992 Απόφασης Νομάρχου Ανατολικής Αττικής:

1.Βάσει μαρτυριών παλιών περιοίκων ΟΥΔΕΠΟΤΕ προϋπήρξε αναψυκτήριο ή άλλο παρόμοιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα στη θέση του εν λόγω καταστήματος,

2.Είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει «πηγή όχλησης για το περιβάλλον και ιδιαίτερα, την κατοικία» με την ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και τη δημιουργία οξύτατου προβλήματος κυκλοφοριακής συμφόρησης και ηχορύπανσης στην περιοχή.

3.Η ύπαρξη ενός «αναψυκτηρίου» τέτοιου είδους ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του τοπικού πληθυσμού, όπως θα εξυπηρετούσε ένα εμπορικό κατάστημα, ένα κομμωτήριο, ένας φούρνος ή ένα φαρμακείο.

Η (προ)έγκριση αναψυκτηρίου δημιουργεί σκέψεις και ανησυχία σε όλους μας ως προς το ωράριο λειτουργίας, ως προς το μέγεθος της οινοποσίας, ως προς την έκθεση στις αναθυμιάσεις της ψησταριάς, ως προς την ύπαρξη χαρτοπαιξίας, ως προς την ηχορύπανση και την αύξηση της προσέλευσης περισσότερων αυτοκινήτων στη γειτονιά μας, ως προς την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας με οδηγούς μεθυσμένους μετά από διασκέδαση.

Φίλοι γείτονες,

Δεν είμαστε παράλογοι, ούτε κακόβουλοι. Αντίθετα πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της καλής γειτνίασης, για την οποία όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση του Νόμου.

Είναι εξόφθαλμο ότι τόσο η χωροταξική επέκταση του καταστήματος, όσο και η μετατροπή αυτού σε ταβερνείο είναι παράνομη, βρίσκεται εκτός του πλαισίου λειτουργίας ενός παραδοσιακού καφενείου (με βάση μάλιστα και τη χορηγηθείσα προέγκριση) και σε κάθε περίπτωση εναντιώνεται στη μορφή και το χαρακτήρα της γειτονιάς μας ως αμιγώς οικιστικής περιοχής, μειώνοντας περαιτέρω την αξία της και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας.

Γείτονες, επειδή τα νόμιμα συμφέροντά μας είναι κοινά, σας καλούμε σε διαρκή εγρήγορση και συνένωση των δυνάμεών μας, πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων!!!

Υ.Γ. Αγαπητοί γείτονες δεν έχουμε ανάγκη από καφενεία και φαγοποτεία, έχουμε ανάγκη από δεντροφύτευση και ησυχία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here